Herrlandslaget i fotboll

Goitoms kapning – av Erik Hamrén

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

”Vill provocera fram den hårda och råa sanningen”

Foto: Henok Goitom i U21-landslaget 2005.

AIK-profilen Henok Goitom, 29, är i ett inlägg på Facebook stark kritisk mot den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén.

– Jag tror Hamrén tyvärr aldrig skulle våga säga som det är för det är för kontroversiellt, skriver anfallaren och tror att han riskerar repressalier:

– Säkert kommer jag få det jobbigt i framtiden på grund av denna berättelse.

Henok Goitom och Bojan Djordjic har vid flera tillfällen den senaste tiden på ett naket sätt kritiserat hur saker och ting sköts inom svensk fotboll.

I ett inlägg på sin Facebooksida i dag går Henok Goitom vidare och har synpunkter på såväl Hamrén, journalister och Svenska Fotbollförbundet.

Bland annat antyder den tidigare Valladolidforwarden varför han inte blivit uttagen i landslaget trots storformen som gav tio mål i spanska la Liga 2009.

Goitom menar att en intervju efter en match med U21-landslaget  2005 låg honom i fatet.

”Intervjun förföljer mig”

”Andra matchen förlorade vi 0-5 hemma och direkt efter matchen intervjuas jag av SVT. Jag har rötter från Afrika där vi säger råa sanningen till varandra och dum som jag är (ironi) säger jag "vi spelade för defensivt”,  skriver han på Facebook och fortsätter:

”Jag var 20 år!!! Inte visste jag att det uttalandet betydde att man gick emot tränarna. Allt jag sa var bara sanningen och vissa uppfattade det som att man skyllde på tränarna vilket inte var min intention. Den intervjun skulle komma att förfölja mig under hela min karriär.”

AIK-anfallaren menar att det äldre uttalandet i kombination med nyare kan ha stoppat honom från landslagsspel i nutid.

– Jag tycker jag gjorde bra ifrån mig förra säsongen med AIK i allsvenskan. Hamren säger i en intervju att jag är för gammal för vinterturnén (bara allsvenska spelare följer med). Hysén blir uttagen men kan inte vara med pga sin flytt. Hysén är 2 år äldre än mig…, skriver Goitom.

– Jag är inte bitter för att jag inte fick chansen utan jag vill bara provocera fram den hårda och råa sanningen. Jag tror Hamrén tyvärr aldrig skulle våga säga som det är för det är för kontroversiellt. Tänk er om Hamren exempelvis sa ”Vi gillar inte dig helt enkelt”.

”Måste vara försiktiga...”

29-åringen menar även att de här uttalandena (på Facebook) kan bli ett problem för honom framöver i relationen med Svenska Fotbollförbundet.

– Säkert kommer jag få det jobbigt i framtiden på grund av denna berättelse som när jag ska gå på tränarkurser eller med min förening Kista Galaxy osv. och det har vi sett prov på på sistone då en person från SvFF sa till Bojan att vi måste vara försiktiga med våra uttalanden ifall vi vill gå tränarkurser. Anledningen till att jag delar med mig av det här är för att nästa generation ska kunna ha det bättre, skriver Henok Goitom.

Sportbladet har varit i kontakt med Goitom, som avböjer ytterligare kommentarer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Henok Goitom

Allsvenskan i fotboll

Erik Hamrén

AIK Fotboll