Wengers sågning: ”Gör narr av det”

Av: Patrik Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Riktar en känga mot den pengastinna fotbollsvärlden

Arsène Wenger finner ingen ro.

Arsenals manager och huvudideolog frågades i dag vad han tyckte om Real Madrids omskrivna jättebud på Gareth Bale – och svarade med att såga Financial Fair Play.

– Det verkar ha gjort allt värre än tidigare. Det (budet) gör narr av det, säger han.

Det är sommaren som Arsenal förväntas spänna sina ekonomiska muskler. Trots det har Londonklubben än så länge bara gjort klart med franske anfallstalangen Yaya Sanogo, 20 – som bosman.

Samtidigt sliter managern Arsène Wengersitt hår över det enorma bud på nästan 900 miljoner kronor som Real Madrid uppges ha lagt på Tottenhams Gareth Bale, 24.

”Man undrar vilken effekt det får”

Wenger, som har varit en av Financial Fair Plays (Uefas ekonomiska regelverk som skulle jämna ut spelplanen) stora förespråkare, menar att allt bara har blivit värre.

– Det är otroligt att fotbollsvärlden blir galen samma år som Financial Fair Play börjar verka. Man undrar vilken effekt det får på fotbollsvärlden. Det verkar ha gjort allt värre än tidigare. Det (budet på Bale) gör narr av det, säger han enligt ESPN.

Citaten kommer från en presskonferens inför stundande vänskapsturneringen Emirates Cup.

Erkänner Suarez-intresse

Arsenal förlorade dragkampen om Gonzalo Higuain, 25, och har sedan dess riktat in sig på Luis Suarez, 26. Klubben lade nyligen ett mycket omskrivet bud värderat till 40 miljoner plus en pund på Liverpoolstjärnan.

– Jag vill inte prata om Suarez, för det berör bara Liverpool och Arsenal. Vi kommer att visa fullständig respekt inför vad Liverpool vill göra. Vi vill värva honom om det är möjligt att göra det på ett vänskapligt sätt, säger Wenger, som också bekräftade att klubben kikar på andra spelare.

– Jag tror mycket på att hålla saker så hemliga som möjligt, vilket är ganska svårt i den moderna världen. Men vi arbetar väldigt hårt, inte bara på spelaren som ni nämner, utan på flera spelare.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN