La Liga

Då startåttan – nu startnollan?

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Spelarnas hot inför kvartsfinalen

Tidigare La Liga-klubben Racing Santander är i kris.

Efter att inte ha fått lön på fyra månader hotar spelarna nu med strejk i spanska cup-kvartsfinalen mot Real Sociedad.

Situationen påminner om den svenske Nicklas Bärkroth fick erfara med sitt portugisiska lag União De Leiria 2012. Laget föll då med 0–4 mot Feirense sedan bara åtta (!) spelare kommit till spel. Resten strejkade efter uteblivna löneutbetalningar.

”Otroligt att vi höll nollan”

– Otroligt att vi höll nollan nästan hela den första halvleken, vi gjorde det så bra vi bara kunde men vi visste ju att vi skulle förlora. Sedan kunde det ha slutat 15-0 likaväl som 4-0, men vi sa till varandra att vi skulle göra allt vi kunde, sa Bärkroth efteråt.

Nu kan historien upprepa sig när Racing Santander tar emot Real Sociedad i returen i spanska cupens kvartsfinal den 30 januari. Racing har rasat till den spanska tredjedivisionen och ekonomin är i spillror.

Efter att spelarna inte fått lön på fyra månader hotar de nu att vägra spela matchen (den första slutade 3-1 till Sociedad.

Kräver styrelsens avgång

– Om styrelsen inte avgår inom de närmaste timmarna kommer truppen inte att spela den kommande kvartsfinalen i den spanska cupen, meddelar spelarna i ett uttalande.

Trots kaoset vid sidan av planen leder Racing sin division och har redan slagit ut lag som Sevilla och Almeria i cupen.

– Vi hoppas att alla förstår vårt beslut som är taget mot bakgrund av de omständigheter som vi spelare tvingats utstå i klubben.

ANNONS

Europeisk fotboll när den är som bäst – har du vad som krävs för 13 rätt på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga