Världen: Vi saknar Sverige i VM

1 av 2
FOTBOLL

Sverige blir saknat i sommarens fotbolls-VM.

Fifa:s internationella läsare har röstat fram Zlatan och kompani som det landslag som kommer att saknas mest i Brasilien.

– Det är synd med tanke på det stora antal stjärnor som finns i laget, lyder en motivering.

På fredag lottas gruppspelet till sommarens världsmästerskap i fotboll. 32 landslag ska placeras i åtta olika grupper och göra upp om fotbollens allra mest prestigefulla pokal.

Men någonting saknas. Sverige.

Zlatan Ibrahimovic, 32, var inne på det redan efter uttåget mot Portugal i playoff-matcherna.

– En sak är säker, ett VM utan mig blir inget att kolla på så det är inte lönt att vänta på VM, sa han då.

Och i en omröstning på det internationella fotbollförbundets, Fifa:s, hemsida har man låtit de internationella läsarna rösta fram vilket landslag som kommer att vara mest saknat i Brasilien.

”Vi vill alla se kvalitet”

Enligt Fifa vann Sverige omröstningen "överlägset" och pekar på att "avsaknaden av en av fotbollsvärldens största stjärnor, Zlatan Ibrahimovic" väger in.

– Jag tror att konsensus bland fans runt om i världen är att de europeiska lagen saknas. Sverige och Ibrahimovic var inte i Sydafrika 2010 och nu upprepar sig historien nästa sommar. Det är synd med tanke på det stora antal stjärnor som finns i laget, skriver en läsare från Honduras.

– Jag kommer att sakna Sverige eftersom vi alla önskar att se kvaliteten och talangen hos en av världens bästa spelare, Zlatan Ibrahimovic, skriver en läsare från USA.

På andraplats placerar sig Paraguay, som missar sitt första VM på 16 år. På tredjeplats återfinner vi Venezuela.

ARTIKELN HANDLAR OM