I skuggan av Zlatan – Cavani kan lämna PSG

”Är inte lätt – måste prata med klubben”

PARIS. Paris Saint-Germain går en ljus framtid till mötes, men frågan är om det är tillsammmans med Edinson Cavani.

I en intervju i L’Équipe berättar uruguayanen om den osäkra framtiden och hur det är att spela fotboll i Zlatan Ibrahimovics skugga.

– Är man van vid att vara den som gör mål är det inte lätt, så är det bara, säger Edinson ­Cavani till L’Équipe.

Säsongens hittills viktigaste match är bara en dag bort för PSG och i dag landar Chelsea i Paris för morgondagens kvartsfinalmöte i Champions League.

Men även om kvällens presskonferens med José Mourinho på Parc des princes lär bli välbevakad är frågan om inte Edinson Cavani kommer att skapa mest rubriker i fotbollsfrankrike i dag.

I en intervju med tidningen L’Équipe som publiceras i dag och som Sportbladet tagit del av berättar uruguayanen mycket uppriktigt om hur han upplever situationen i Zlatan Ibrahimovics skugga.

”Van vid att avsluta själv”

På frågan om Cavani, som i både Palermo och Napoli varit ”försteanfallare”, tycker att det är svårt att leva med en mer till­bakadragen roll till förmån för Zlatan Ibrahimovic, säger han:

– Det är klart att det inte är lätt. Att spela ihop med spelare som Zlatan, båda Thiago (Motta och Silva) och Lavezzi är fantastiskt, men för en anfallare som är van vid att avsluta själv och göra mål och som i dag måste uppfylla andra uppgifter är det inte lätt, det är sant. Jag vill inte prata om uppoffringar, för det har jag absolut i mig, men i dag försvarar jag mer än tidigare och det är svårt när man kommer till en klubb med andra idéer och en annan syn på sin situation, säger Edinson Cavani till L’Équipe.

”Får se vad som händer”

Han är med sina 14 ligamål i år ändå tvåa i den franska skytte­ligan, efter lagkamraten Zlatan Ibrahimovic med 25 ligamål hittills. I början av säsongen sa Edinson Cavani flera gånger att han var van vid en annan roll än den på kanten i ett tremannaanfall som PSG:s tränare Laurent Blanc satsat på i år. Men Cavani tror att en återgång till det tidigare 4–4–2-systemet är möjlig.

– Ja, jag tror att det var därför de ville ha mig till klubben och det var min bild av klubben när jag skrev på. Men men, vi får först avsluta den säsongen, sen får vi se vad som händer, säger Cavani som inte kan svara på om han blir kvar i klubben nästa år.

– Vi får se i slutet av säsongen. Jag trivs bra i Paris men det finns helt klart saker jag måste prata med klubben om, saker som måste göras annorlunda, säger Cavani.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN