Supporterklubbarna gör gemensamt uttalande före derbyt

”Vill se en uppvisning på läktarna”

I morgon möts AIK och Djurgården på Tele 2 Arena.

Stockholmslagens supporterföreningar Black Army och Järnkaminerna har i ett gemensamt uttalande sagt sitt inför matchen.

– Vi uppmanar alla AIK:are och Djurgårdare till en lugn match utan bråk utanför och inne på arenan. Däremot vill vi se en uppvisning på läktarna, lyder uttalandet.

På senare tid har svensk fotboll skakats av dödsmisshandeln i Helsingborg. När det nu vankas allsvenskt derby i huvudstaden är såväl AIK:s som Djurgårdens supporterförening överens om vad som är viktigast. I ett gemensamt uttalande som är på väg att publiceras på både Black Armys och Järnkaminernas hemsida försöker man visa vägen till en lyckad tillställning.

– I morgon onsdag spelas ett av Europas hetaste derbyn när Djurgårdens IF tar emot AIK på Tele 2 Arena. Tillsammans skapar supportrar från AIK och Djurgården en inramning som det talas om långt utanför Sveriges gränser och en match som alla fotbollsälskare borde få vara med och uppleva på plats, lyder uttalandet inledningsvis.

Nolltolerans

Vidare står följande skrivet:

– Efter den senaste tidens händelser vill vi fokusera på det vi alltid vill fokusera på: Att skapa Sveriges bästa stämning. Vi uppmanar alla AIK:are och Djurgårdare till en lugn match utan bråk utanför och inne på arenan. Däremot vill vi se en uppvisning på läktarna som ingen annan match i Sverige kommer i närheten av.

Initiativet har tagits inför ett derby med hittills 25 000 sålda biljetter i syfte att skapa en fläckfri fotbollsfest. På Järnkaminernas hemsida har supporterklubben sedan tidigare deklarerat att nolltolerans gäller mot inkastade föremål och stök på läktarna, men att det i så fall krävs att alla tar sitt ansvar. Från Gnagets sida har AIK-alliansen uppmanat de gulsvarta supportrarna att inte sjunga ramsan "mörda ett djurgårdsbarn".

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.