Sena mål sänkte Falkenberg

Falkenberg var minuter från första bortapoängen i fotbollsallsvenskan.

Då skickade John Owoeri in 1–0.

– Det målet vill jag titta på, säger Henrik Larsson, Falkenbergs tränare.

Imad Zatara ökade på till 2–0 alldeles i slutet på Kopparvallen när Åtvidaberg tog sina andra raka seger på hemmaplan. Men det målet var mest av akademiskt intresse.

Owoeris avgjorde matchen.

Men använde Åtvidabergs inhoppare handen när han tog ned Daniel Sjölunds långa, öppnande passning?

– Jag vet inte, men jag vill helst se det målet igen innan jag uttalar mig. Nu är det skit samma, vi står här med noll poäng ändå, säger Henrik Larsson.

"Det är surt"

Malmö FF fick jobba hårt för att få hål på Falkenberg i premiären. För Åtvidaberg väntade samma sak. Skillnaden den här gången var att nykomlingen verkligen såg ut att lyckas.

Med bara fem minuter kvar hade Larsson & Co den där poängen man kom för att ta.

– Det räckte inte hela vägen i dag, men jag tycker killarna gör en verklig kämpainsats hela vägen fram till målet. Tyvärr brister det lite i de sista avgörande ögonblicken, säger han.

– Det är surt, men det är en del av fotbollen. Vi får köra vidare, tro på det vi gör. Inställningen är fantastiskt bra och vi är beredda att göra skitjobbet, säger Larsson.

Med både Godsway Donyoh och Andrés Thorleifsson skadade fick Stefan Rodevåg spela på topp med Anton Wede som släpande anfallare/offensiv mittfältare.

Offensivt skapade Falkenberg ytterst lite. Åtvidaberg desto mer. Men var fanns tempot?

– Tempo utan kvalité är ofta inte så bra, säger tränaren Peter Swärdh.

Lyckade byten

Ricardo Santos var närmast att spräcka nollan före pausen, men frispelad av Kristian Bergström lobbade han över Otto Martler – och någon meter utanför.

Viktor Sköld, skyttekung i superettan förra säsongen, hade ingen lyckad eftermiddag mot sin gamla klubb. Han fick kliva av redan i halvtid. Imad Zatara fick chansen – och efter ett tag även John Owoeri.

Två lyckade byten.

– Jag hade en klar bild hur vi skulle göra när jag hoppade in. Löpa mycket och hitta yta i mitten och komma till avslut. Vi gjorde det ganska bra, speciellt sista kvarten, säger Zatara.

Men sju poäng av nio möjliga har Åtvidaberg fått en utmärkt start.

– Jag är nöjd, säger Swärdh. Även om vi hade perioder i dag då det hackade för mycket.

HENRIK SKIÖLD/TT

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN