Liverpool-stjärnans goda gärning – räddar cancersjuk pojke

avDaniel Sörensen

Foto: GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Den cancersjuka pojken Abdelrahman Mahmoud från Tanta, Egypten, behöver en benmärgstransplantation för att överleva.

Då går Premier League-stjärnan Mohamed Salah in och betalar notan.

– Salah har regelbunden kontakt med Abdelrahman, hans stöd har förbättrat min sons hälsa, säger pojkens pappa till egyptiska medier.

Abdelrahman Mahmoud behandlas för sin cancer på ett sjukhus i Kairo. Han är i stort behov av en benmärgstransplantation för att överleva.

Så fort den egyptiske landslagsstjärnan, tillika Mahmouds stora idol, Mohamed Salah fick höra om pojkens livsöde bestämde han sig för att agera.

Liverpool Echo skriver att pojkens far hörde av sig till Salahs familj för att få kontakt med Liverpool-spelaren.

– Vi fick tag på någon som bor i en stad nära Salahs by och så kom vi i kontakt med spelarens pappa som berättade för honom (Mohamed Salah) om min sons tillstånd, säger pappan till DMC Sport.

Donerat pengar till egyptiska familjer

– Han hörde av sig till oss och pratade med Abdelrahman på telefon, och han har sagt att han ska komma och hälsa på honom. Salah har regelbunden kontakt med Abdelrahman, hans stöd har förbättrat min sons hälsa, fortsätter han.

Det är inte första gången som Mohamed Salah ger pengar till välgörande ändamål. Nyligen donerade han drygt 300 000 kronor till organisationen Association of Veteran Egyptian Players, som ger pengar till behövande egyptiska familjer.

Han har även sett till att sjukhuset och kulturhuset i hembyn Najrij rustats upp.

ARTIKELN HANDLAR OM