”Inget lag som är bättre än mitt”

avJohanna Frändén

Kaxiga utspelet inför supermatchen i Spanien

Foto: TT

BARCELONA. Real Madrid har sex poängs försprång och är obesegrade den här säsongen.

Men trots omständigheterna är Luis Enrique optimistisk dagen före mötet med arvsfienden från huvudstaden.

– Jag ser många bra lag runtom i Europa, men inget som är bättre än mitt, säger Barcelonas tränare inför morgondagens Clásico.

Foto: TT
Luis Enrique.

Det nalkas stormatch i Spanien och rollerna är något ovana för hemmalaget och dess supportrar. Inför säsongens första Clásico på Camp Nou ligger Barcelona sex poäng efter Real Madrid, något som inte hänt sedan 2012 och då först på vårkanten, när Real Madrid också kom att ta hem sin enda ligatitel på de senaste åtta åren.

Barcelona har inte stått att känna igen den senaste tiden, där man fick slita ont för en poäng mot Real Sociedad och inte heller klarade av att besegra Hercules i den inhemska cupen, Copa del Rey, i veckan.

”Avgör inte ligan”

Luis Enrique har en tendens att vända taggarna utåt när han är under press, men dan före dan skvallrar inget om nervositet hos Barça-tränaren.

– Oavsett resultatet i morgon tror jag inte att det blir avgörande för hela ligan. Det spelar ingen roll vad avståndet är, fem eller 25 poäng, det här är en match som vi och våra fans lever för. Jag har upplevt många Clásicos som spelare och tränare och jag vet hur viktigt det är att kontrollera känslorna. Jag kommer att sova gott i natt, säger Luis Enrique, som tycker att han har goda skäl att vara optimistisk.

– Jag ser hur mitt lag tränar och blir bättre. Och jag ser många bra lag runtom i Europa, men inget som är bättre än mitt. Om man inte kan behålla lugnet i den här situationen har man det jobbigt. Jag försöker alltid att njuta.

Ett skäl till optimism i det katalanska lägret är Andrés Iniestas återkomst i truppen. Barcelonas lagkapten har varit skadad och borta från spel i nästan sex veckor, och mittfältet har lidit betänkligt under hans frånvaro.

– Det är den bästa nyhet vi kunde få, konstaterar Luis Enrique.

”Det är 50/50”

I sin ringhörna konstaterar Zinedine Zidane att det är meningslöst att prata om en favorit inför mötet i morgon.

– Det är 50/50. Vi har studerat Barcelona utan att hitta deras svaga punkt. Det kommer att bli en stor match i morgon, säger Zinedine Zidane, som åtminstone inte utåt tänker nöja sig med en poäng och fortsatt sex poängs ledning.

– Vi åker dit för att spela och vinna. Vi gör aldrig beräkningar för något annat scenario. Jag tänker inte ens på resultatet, utan på att vi ska göra en bra match, säger Zidane.

Fransmannen kommer till Camp Nou med 32 raka matcher utan förlust, och förfogar över det enda laget i Europas toppligor som är obesegrat i höst.

– Man kan vara förvånad över det, men jag är inte det. Jag har stor tur som får jobba med en lag som detta, som jobbar så hårt och har så många exceptionella spelare.

Barcelona–Real Madrid lördag 16.15 direkt i Viasat Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM