Här är lagen Sverige får möta i U20-VM

FOTBOLL

Värdlandet med i Sveriges grupp

Foto: Sveriges U19-guld 2015.

U19-guldet förra året säkrade biljetten till Papua Nya Guinea. Efter torsdagens lottning står det nu klart vilka lag det svenska U20-landslaget ställs emot i världsmästerskapet i November.

Efter att det svenska U19-landslaget tog hem ett EM-guld i somras väntar i år en ny utmaning. Ett år äldre och en turnering som är ett nummer större.
Sverige, som var seedade i pott fyra av fyra, var det näst sista laget som drogs i lottningen. Man ställs bland annat mot värdnationen Papua Nya Guinea, som får anses vara drömlottningen från förstapotten. Dessutom ställs man emot Brasilien och Nordkorea. Sveriges öppningsmatch spelas mot Nordkorea, då Nya Guinea och Brasilien gör upp i öppningsmatchen.

"Hög standard"

Svenska förbundskaptenen Calle Barrling tror på ett intensivt och öppet VM när han inför lottningen pratar med svenska fotbollsförbundet.
– Det är bara att konstatera att det är hög standard i år. Titta bara på de fyra europeiska deltagarnationerna. Min bedömning är att alla kan ta sig till final, säger Barrling, vars lag tack vare FIFA:s lottningsregler inte kunde lottas mot de andra europeiska lagen.
Mästerskapet spelas den 13 November till 3 December i år.