Sturridge tillbaka - efter 600 dagar

FOTBOLL

Daniel Sturridge startar för England

Inte sedan vänskapsmatchen mot Norge den 3 september 2014 har han spelat för landslaget. I dag är Daniel Sturridge tillbaka i England - för första gången på 573 dagar.

– Vi är nöjda över att ha ytterligare en kvalitéspelare, säger förbundskaptenen Roy Hodgson till The Guardian.

De senaste åren har Daniel Sturridge, 26, dragits med flertalet skador. Den här säsongen har det inte blivit mer än 14 framträdanden för Liverpool - i alla turneringar. Anfallaren startade dock, och gjorde mål, i den senaste ligamatchen mot Southampton. Innan dess hade han även blivit uttagen till det engelska landslaget, efter en lång frånvaro.

Efter att ha suttit på bänken under lördagens seger mot Tyskland meddelade Englands förbundskapten Roy Hodgson under gårdagen att Liverpool-anfallaren kommer spela i kvällens match mot Holland.

Sista matchen innan EM-truppen tas ut

– Daniel Sturridge kommer komma in i laget och vi är nöjda att välkomna honom tillbaka efter hans långa frånvaro, säger Roy Hodgson enligt förbundets hemsida.

Matchen blir Sturridge första i den engelska landslagsdressen sedan vänskapsmatchen mot Norge den 3 september 2014. Vilket är inte mindre än 573 dagar sedan.

– Vi är nöjda över att ha ytterligare en kvalitéspelare som honom, som knackar på dörren och försöker klargöra att han ska vara ett namn för startelvan, säger förbundskaptenen Roy Hodgson till The Guardian.

Matchen är den sista innan Roy Hodgson presenterar EM-truppen den 12 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM