I serieledning – hyllas av Janne

FOTBOLL

Elva allsvenska matcher utan förlust och just nu i serieledning.

Nu hyllas IFK Norrköping av guldtränaren Janne Andersson.

– Jag är otroligt imponerad, säger han till Sportbladet.

Linus Wahlqvist, Daniel Sjölund och Jon Gudni Fjoluson saknades.

Men den regerande mästaren klarade sig ändå.

Norrköping tog sin tionde trepoängare för säsongen genom att besegra Gif Sundsvall på bortaplan och de har en särskild spelare att tacka för det; nämligen Christoffer ”Totte” Nyman.

Utmanar i skytteligan

Den 23-årige succéanfallaren satte både 1-0 och 2-1, hans sjunde och åttonde mål för säsongen, vilket för honom upp på en delad femteplats i skytteligan, två mål bakom ledarduon Marcus Antonsson Vidar Kjartansson.

– Jag försöker bara göra det bästa av situationerna. Nu blev det mål igen, så det var skönt, säger han till C More angående sitt 1-0-mål.

– Det andra är ett riktigt skitmål, men de räknas de också!

Norrköping har nu elva raka matcher utan förlust och kliver upp i tillfällig serieledning före Malmö, som har en match mindre spelad och som gästar Örebro på måndag.

– Jätteskönt att vi vinner till slut, för det här var en tuff match. Sundsvall är för jävla bra, säger ”Totte” Nyman i C More.

”Gör det väldigt bra”

Sportbladet passade på att byta några ord med fjolårets guldtränare Janne Andersson, som lämnade Norrköping i våras.

– Jag måste säga att jag är otroligt imponerad. Det har varit en stor ruljans på spelare men alla som kommer in gör det väldigt bra, säger han.

Det känns som att det finns en stor gryndtrygghet?

– Ja, så är det. Alla vet vad de ska göra.

Inför säsongen trodde Janne Andersson – tvärtemot de flesta experterna – att Norrköping skulle vara med och slåss i toppen. Och nu leder man alltså serien efter 16 spelade matcher.

– Jag tror ju att Malmö blir svårstoppade, men definitivt att ”vi” kan vara med och utmana i toppen hela vägen, säger den nyblivne förbundskaptenen.

ARTIKELN HANDLAR OM