De Gea: "Det är en lögn, inte sanning"

1 av 2
FOTBOLL

Spanien stoppade alla frågor om David de Gea på den planerade presskonferensen ikväll.

Men efteråt dök EM-målvakten plötsligt upp på podiet.

– Jag kan bara förneka allting. Det är en lögn, inte sanning, säger 25-åringen om uppgifterna om den misstänkta sexskandalen.

David De Gea anklagas för att vara inblandad i en sexhärva. När Spanien ikväll höll en presskonferens inför EM vägrade Aritz Aduriz och Hector Bellerin att svara på frågor gällande uppgifterna och De Gea.

– Jag säger bara det här en gång, vi kommer inte att prata om det ämnet. Vi har en jättebra stämning i gruppen och vet ingenting om uppgifterna. Det är den sista frågan jag tar emot på det ämnet, sa Aduriz vid Spaniens presskonferens.

Men efteråt dök Manchester United-målvakten plötsligt upp själv för att ge sin bild av det hela.

Meddelade familjen först

– Jag var på rummet och spelade playstation när jag fick reda på nyheten. Jag tänkte framför allt på att meddela familjen och de som känner mig, och sa att det hela bara är en lögn. Det viktigaste var att familjen är lugn, sa han och utvecklade sedan:

–Jag är väldigt överraskad. Jag kan bara förneka allting. Det är en lögn, inte sanning.

Målvakten menar att han inte påverkas av uppgifterna utan att allt fokus ligger på EM och den första matchen mot Tjeckien.

– Jag lämnar det här helt till mina advokater nu. Jag är en väldigt lugn person och kommer bara ha ännu mer energi att träna och spela. Jag hoppas att få spela mot Tjeckien, säger De Gea.

Spanien möter Tjeckien på måndag klockan 15.00.

ARTIKELN HANDLAR OM