”Vet var jag kommer spela nästa säsong”

1 av 2
FOTBOLL

PARIS/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovics avskedsföreställning på Parc de Princes blev så mäktig att 34-åringen rördes till tårar.

Efteråt passade han på att göra ett litet avslöjande om framtiden.

– Framtiden är skriven, säger han till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic såg till att hans sista ligamatch med Paris Saint-Germain blev minst sagt minnesvärd.

Hyllningarna tog aldrig slut och i den 89:e minuten satte anfallaren sitt andra mål för kvällen – till 4-0 – vilket innebar 38:e ligamålet för säsongen och ett nytt målrekord.

Efter matchen firade PSG:s ligaguldet och spelarna hyllades en efter en. Zlatan var den spelare som klev upp på scenen sist av alla och i ett tal på franska berättade han om känslorna.

"Är jätterörd"

– Jag är jätterörd, det här är en väldigt speciell dag. Efter fyra år ihop har vi vunnit många troféer, tack till Ibracadabra! De här fyra åren kommer att stanna i mitt hjärta, sa han innan han fick publiken att skratta.

– Jag hoppas klubben fortsätter som de här fyra åren, hoppas de vinner mycket, utan Ibra är det svårt men…det är möjligt!

Senare gjorde han en känslosam intervju med BeIN Sports innan han avslöjade att han har bestämt sig för en ny klubb.

– Jag vet var jag kommer att spela nästa säsong, men det säger jag inte ikväll.

Han ville inte heller utveckla när Sportbladet frågade.

Du vet vart du ska härnäst?

– Jag vet vart jag ska.

Finns det en underskrift någonstans?

– Framtiden är skriven.

Det hetaste ryktet har handlat om MLS-klubben LA Galaxy men även Manchester United har nämnts som ett troligt klubbval för 34-åringen.

BeIN Sports tror på United

Just BeIN Sports, kända för att ha bra ingångar till Parisklubben då PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi har en ledande roll i företaget, kom med uppgifter under lördagen om att det är Manchester United som leder kampen om svensken.

Där antas sedan tidigare en flytt vara tätt sammankopplad med om Jose Mourinho till slut får ta över tränarposten. I dag avgörs dessutom om Manchester United får spela i Champions League nästa år.