Spelarna: ”Det här är riktigt konstigt”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelarna väntar på besked i tränarfrågan – vet ingenting

1 av 2

Andreas Alm väntas få sparken.
Men i dag tränade spelarna  – med Alm.

– Det är riktigt konstigt. Vi ska ha en träning med en kille som – enligt ryktena – ska få sparken. Antingen får man sparken, eller så får man det inte, säger målvakten Kenny Stamatopoulos.

En efter en anlände spelarna till träningsanläggningen Karlberg. Tränaren Andreas Alm väntas, enligt flera olika medier, få sparken under dagen och ersättas av Rikard Norling. Stämningen var spänd och spelarna hade ännu inte fått någon information, även om de självklart läst medieuppgifterna.

– När det är turbulent i AIK, då är det turbulent på riktigt. Vi äldre spelare är vana, så vi får se vad som händer, säger reservmålvakten Kenny Stamatopoulos.

"Bra tränare och grym person"

Träningen startade vid 11.00 och Andreas Alm, som själv menar att han inte vet om han kommer få sparken, höll i den.

– Det är riktigt konstigt. Vi ska ha en träning med en kille som – enligt ryktena – ska få sparken. Antingen får man sparken, eller så får man det inte, sa målvakten Kenny Stamatopoulos inför träningen och fortsätter:
– Han är en bra tränare, och en grym person. Jag gillar honom.

Veteranen Per Karlsson har inte fått något bekräftat, men tycker att det hela skötts på ett märkligt sätt.

– Det är en dålig tajmning inför ett derby på måndag. Det är ändå fotboll vi håller på med.

Gillar Rikard Norling

Är du överraskad?

– Det går inte att undvika att det här snacket om man följer med. Jag läste någonstans att det är noll titlar på sex år, men samtidigt är det dålig tajmning.

Hur är ditt förtroende för Alm?

– Det är stort. Han har gjort mycket bra. Vi har kommit två-trea och det är jäkligt små marginaler uppe i toppen. Ett ansvar ligger på oss spelare också, även om någon måste vara ansvarig, säger Karlsson, som får medhåll av flera AIK-spelare som Sportbladet talat med.

Är det orättvist?

– Det är ändå en prestationsbaserad industri. Noll titlar på sex år talar sitt tydliga språk, så jag förstår det någonstans.

"Är en kanontränare"

Angående den väntade ersättaren, Rikard Norling, är han positiv.

– Jag gillar Rikard. Jag har inte haft honom på länge, men då var det en kanontränare. Om uppgifterna (om Norling) stämmer så blir man såklart väldigt glad, säger han och fortsätter:

– Han är taktisk noggrann, en inspiratör och lite av en känslomänniska. Man får ett band till honom. Det var många Malmö-spelare som hyllade honom tidigt också.

Expressen publicerar i dag uppgifter om att Norling skrivit på ett kontrakt över 3,5 år med AIK som sträcker sig till 2020. Fotbollskanalen skriver att föreningen vill bryta kontraktet med tränaren, men att de inte kommer överens om hur det ska gå till.

Publicerad: