Griezmanns syster: "De bara sköt"

Foto: TT
Antoine Griezmann.
FOTBOLL

Antoine Griezmanns syster överlevde terrorattackerna i Paris.

Nu talar hon för första gången ut om tiden inne i konserthuset Bataclan.

– En person jämte mig rörde sig, de sköt honom, säger Maud Griezmann till The New York Times.

Den 13 november förra året spelade Antoine Griezmann och hans Frankrike träningsmatch mot Tyskland i Paris. Hans syster Maud Griezmann, 28, gick på konsert i konserthuset Bataclan.

Då slog terroristerna till. Mitt framför hennes ögon. 129 människor dog i attackerna, varav 89 personer av de döda befann sig på konserten.

"Hörde att folk skrek"

Maud Griezmann la undan sin telefon och missade nyheten om bomberna som smällt av utanför fotbollsarenan Stade de France, där hennes bror spelade landskamp och på restauranger runt omkring. 40 minuter in i konserten smällde det även i Bataclan.

– Vi trodde att det var en del av konserten, sen hörde vi att folk skrek, säger Maud Griezmann till The New York Times.

Hon och pojkvännen Simon Degoul kastade sig ner på golvet i ett av rummets hörn, och de gjorde allt för att inte röra sig. Hon berättar att de höll varandra i händerna, och tryckte diskret till då och då, för att vara säkra på att de båda levde.

– Om du rörde dig, blev du skjuten. En person jämte mig rörde sig och de sköt honom. De bara sköt honom, och jag hörde honom landa, säger Maud Griezmann.

"Det är en viktig match"

I kväll spelar Frankrike mot Tyskland för första gången sedan händelsen. Den här gången i en EM-semifinal. Maud Griezmann och hennes familj kommer att vara där för att stötta Antoine Griezmann och laget. Hon är inte orolig för att gå på matchen, trots det som hänt.

– Det är en viktig match för Antoine, för laget och för fansen. Men det är ingenting mer än det. Jag kopplar inte ihop fotboll med vad som hände. Jag försöker att inte tänka på det alls, säger Maud Griezmann.

ARTIKELN HANDLAR OM