”Har fått mycket positiv respons”

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Det här händer i holländsk fotboll 2016

Halvnakna modeller istället för maskotar innan matchen och underklädesregn samt uppvisning av miss Belgien i halvtidspausen.

Välkomna till holländsk fotboll 2016.

I veckan gav Wayne Rooney Premier League-historiens kanske gladaste maskot en rundtur på Manchester Uniteds träningsanläggning. Lille Tomos G blev en sensation i sociala medier när hans reaktion på Wayne Rooneys närvaro i spelartunneln innan en match fångades på video och spreds som en löpeld över världen.

Valde en annan väg

En av Uniteds sponsorer var smarta nog att se en affärsidé i Tomos och lät den unge pojken agera reporter i ett hjärtvärmande klipp som även fungerande som smart marknadsföring för såväl klubben som företaget.

Holländska RKC Waalwijk valde en annan väg framåt.

I sin jakt på markndsföringspengar sparkade den holländska klubben ut alla sina ”Tomos”. Istället för att låta barn uppfylla en dröm och leda spelarna ut på arenan så anlitade klubben underklädesmodeller.

I samarbete med ett underklädesmärke arrangerade Waalwijk, förutom ”uppvisningen” vid entrén när tjejerna klev ut på arenan iklädda stringtrosor hand i hand med spelarna, även underklädesregn på läktaren och en utlottning av klädesplaggen i halvtidspausen. Allt med miss Belgien Lenty Frans som dragplåster.

Ont om kvinnor i publiken

Kvinnor hade fritt inträde till matchen, där FC Emmen stod för moståndet, men på bilderna från matchen syns nästan uteslutande män. Kanske var underklädesmodeller inte rätt metod för att locka kvinnor till matchen på Alla hjärtans dag? Kanske ville de helt enkelt inte se ligajumbon i den holländska andraligan spela fotboll.

Waalwijks presschef Sander Mijnhijmer var i alla fall nöjd, trots 0-1-förlusten, skriver The Sun.

– Arrangemanget blev väldigt lyckat. Vi har fått mycket positiv respons, både från sponsorer och supportrar på arenan. Det var också en bra interaktion mellan modellerna och publiken under lotteriet, säger Mijnhijmer.

ARTIKELN HANDLAR OM