Bosse: ”Vi diskuterar en förlängning”

FOTBOLL

Allvarligt skadad igen – då kan Djurgården förlänga Haris Radetinacs kontrakt

Foto: TT & BILDBYRÅN

Korsbandsskadad igen – och utgående kontrakt.
Då planerar Djurgården att förlänga med Haris Radetinac.

– Vi tar ansvar för våra anställda och diskuterar en förlängning, säger sportchefen Bosse Andersson.

Sportchefen Bosse Andersson har precis besökt Haris Radetinac på sjukhuset. Han är bedrövad, och säger han, chockad likt hela föreningen. 30-åringen missar resten av säsongen efter att – precis som vid här tiden förra året – allvarligt skadat korsbandet. Efter ett års mödosam rehab för att komma tillbaka till fotbollen måste alltså Haris Radetinac, efter drygt 50 allsvenska minuter på planen, gå igenom samma hårda slit en gång till.

”Lösa på bästa sätt”

Ytterns kontrakt går ut efter säsongen. Många supportrar menar att otursförföljde Radetinac borde få ett förlängt kontrakt. När Sportbladet pratar med Bosse Andersson bekräftar han att det förs samtal som pekat åt en sådan lösning.

– Vi har ansvar för våra anställda och diskuterar en förlängning. Vi har mött upp Haris på sjukhuset. Och vi vet vad det här är för typ av spelare, hur viktig han är för Djurgården. Självklart ska vi se till att lösa det här på bästa sätt.

”Det grusades ordentligt”

Så det mesta tyder på en förlängning?

– Vi för som sagt diskussioner om det. Hans personlighet både på och utanför planen är viktig för oss. Det gäller att vi stöttar honom nu när han mår sämre.

Du har sa till hemsidan att det här var en "katastrof" för Djurgården rent sportsligt. Kommer ni förstärka nu?

– Det kommer ju ett transferfönster nu. Vi hade förhoppningar om att Haris Radetinac skulle kunna vara en viktig spelare för oss under ået. Nu grusades det ordentligt. Så självklart kommer vi få agera utifrån det. Men det viktigaste nu är att hela laget spelar för Haris när vi möter Häcken på söndag.