Förskollärarens fräcka fråga till Zlatan

1 av 2
FOTBOLL

Manchester United vill ha honom för hundratals miljoner kronor.

Men här får Zlatan nobben – av ett gäng förskolebarn.

Förskolebarnens lärare, Agnes Jörnung, hann ställa frågan alla vill ha svar på.

Hemligheterna om EM-truppen – berättade av spelarnas föräldrar

Att den svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic, 34, är på väg till Manchester United kan knappast ha undgått någon fotbollsintresserad senaste tiden.

Vuxen fotbollsintresserad, kanske det ska tilläggas.

Klar med Mourinho

Anfallaren tros presenteras som nyförvärv i Manchester United när klubben officiellt har tillkännagett att José Mourinho tar över som tränare för laget.

Enligt franska uppgifter under tisdagen ska Zlatan Ibrahimovic erbjudas en veckolön på tre miljoner kronor i Manchester United, vilket gör honom till klubbens näst bäst betalade spelare efter Wayne Rooney.

Det skrivs även om en bonus till svensken på 100 miljoner kronor.

Men Zlatan var inte lika glödhet på onsdagsmorgonen – hos ett gäng fyra- och femåringar från Lär Förskola i Stockholm.

Gruppen med barn var på väg till en lekplats i Humlegården i centrala Stockholm när de passerade det svenska spelarhotellet samtidigt som landslaget var på väg till sin träning vid Stockholm Stadion.

En klassisk nobb

Ut kom Zlatan, förskolebarnen stannade upp och fick autografer av den svenska superstjärnan.

Svenska Fotbollförbundet rapporterar på sitt Instagramkonto:

– Ska ni med i bussen? frågar Zlatan dagisbarnen.

– Nej, vi ska till lekparken, svarar ett av barnen.

En klassisk nobb rakt från hjärtat.

Förskolläraren Agnes Jörnung berättar:

– Vi var 13 barn och tre fröknar som tog vägen mot Humlegården med förhoppningen om att få en skymt av landslaget. När vi gick förbi hotellet stod Erik Hamrén där. Vi pratade med honom och han sa att spelarna var på väg ut.

Pratade länge

– Först kom John Guidetti sedan Zlatan. Han pratade länge med barnen, vi tog bilder och autografer. Zlatan bara skrattade när ett barn svarade att vi inte kunde åka med eftersom vi skulle till lekplatsen. De var väldigt trevliga, allihopa, säger Agnes Jörnung när hon kommer i kontakt med Sportbladet.

– Nu efteråt förstår barnen verkligen vem det var de träffade. De pratar inte om något annat. Inte vi vuxna heller...

Såväl barn som pedagoger ställde frågor till Ibrahimovic:

– Jag kunde faktiskt inte låta bli att fråga om han skulle flytta till Manchester United, säger Agnes Jörnung. "Det är hemligt", svarade Zlatan.

Zlatan tränade för fullt

Under träningen på onsdagsförmiddagen deltog sedan Zlatan Ibrahimovic för första gången under den här samlingen fullt ut i alla övningarna efter att han inför passet fått en lättare behandling av den ömmande vaden.

Tilläggas ska också att det på fanns ett par hundra skolbarn på läktarna under den öppna träningen på Stockholms Stadion.

De fick Zlatan att vinka till dem under träningspasset och hyllade sedan den svenske lagkaptenen med högsång av Frans gamla slagdänga Who's da man.

ARTIKELN HANDLAR OM