Strömberg: ”Jag tappade all kraft”

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Expertkommentatorn talar ut om illamåendet

Glenn Strömberg är på bättringsvägen efter att ha fått lämna Champions League-finalen.

Troligen berodde illamåendet på ett magvirus.

– Jag är fortfarande matt, men nu är det värsta över, säger Glenn Strömberg till Viasatsport.se.

Några minuter in på gårdagens Champions League-final fick Viasats expertkommentator Glenn Strömberg, 56, lämna studion. Illamående gjorde att vårdpersonal fick kolla till kommentatorn som fick åka tillbaka till hotellet istället för att fortsätta att kommentera matchen.

– Det var lite otäckt, men efter en minut eller så kunde Glenn gå ut med dem. Han såg medtagen ut men behövde inte något stöd utan kunde gå ner för trapporna för egen maskin, sa Sportbladets Simon Bank som var på plats på matchen.

I en intervju med Viasatsport.se berättar Strömberg att illamåendet kom vid Real Madrids ledningsmål.

Såg straffarna från hotellet

– Det kom helt plötsligt, på tre fyra minuter tappade jag all kraft och ville bara lägga huvudet på bordet. Jag försökte resa mig en stund och sedan ta på mig lurarna igen, men det gick inte, säger Strömberg.

Expertkommentatorn undersöktes, sedan reportern Frida Nordstrand tillkallat ett läkarteam. Det bestämdes snart att Strömberg skulle åka tillbaka till hotellet, från vilket han följde matchen med sportchefen Per Nunstedt.

– Om det ändå varit en match i ligalunken, men nu hände det mitt i en Champions League-final, så det känns lite jobbigt. Men jag och Per kom tillbaka till hotellet lagom till straffarna så vi fick se upplösningen på tv.

”Går ett magvirus”

Under måndagen ska Strömberg besöka en läkare i Bergamo, för att ta prover. Han tror sig dock veta vad illamåendet berodde på.

– Nu är jag ju ingen läkare. Men både familj och vänner hemma har berättat att det tydligen går ett magvirus i hemtrakterna runt Bergamo, med liknande symptom.

Lyckligtvis tror Glenn Strömberg att det värsta är över nu.

– Nu ska jag vara ledig några dagar och se till att komma på benen igen. Det känns som att det är på rätt väg.

Publicerad: