Fotbolls-EM 2016

Superdragen: Spelarna att byta i din EM-elva

Av: 

Kalle Karlsson

FOTBOLL

Kalle Karlsson: Så tjänar på poängen i omgång två

Foto: TT

EM:s blivande kung eller dansade han bara en magisk premiärkväll?

Frankrikes Dimitri Payet var den som inbringade mest poäng i omgång ett i EM-elvan, men är han värd att köpa in nu?

Har du ingen EM-elva? Skaffa Plus Premium och skapa den här!

EM har som väntat varit målsnålt hittills. Ingen match med mer än tre mål och ingen spelare i turneringen har hittills gjort mer än ett mål, vilket är tämligen ovanligt. Det innebär att förmodade skyttekungar som Birkir Bjarnason, Shkodran Mustafi och Eric Dier är i delad ledning (!) i skytteligan.

Min strategi att satsa på fler försvarare och formera ett Antonio Conte-inspirerat 5-3-2 var därför inte helt dum. Sedan gäller det förstås att satsa på rätt försvarare, det är en annan femma.

Kunde gjort ännu mer poäng

Dimitri Payet var omgångens mest produktive spelare, både i EM-elvan och i den officiella, mer djupgående statistiken. Hans mål och assist inbringade 224 000 kr i EM-elvan och det är bara att gratulera er som valde att satsa på Payet som lagkapten.

I Opta-statistiken noterades fransmannen för åtta skapade chanser, varav två var så kallade ”big chances”. Hade lagkamraterna haft bättre skärpa hade Payet gjort fler assist.

Många hörnor och frisparkar

Franske förbundskaptenen Didier Deschamps överraskade nog många genom att byta ut stjärnor som Antoine Griezmann och Paul Pogba mot Rumänien. I fransk press har det spekulerats i att stjärnduon kommer att bänkas till nästa match mot Albanien. Det återstår att se, men en sak är säker: Dimitri Payet startar.

Frågan är om han är kapabel att fortsätta att leverera. 29-åringen har en stark säsong bakom sig i West Ham, men så spelmässigt dominant som han var i EM-premiären har han inte varit i Premier League. Där har han varit mer av en ”dead ball”-specialist.

Mot Albanien lär Frankrike styra spelet och det lär finnas goda chanser att med många hörnor och offensiva frisparkar att leverera nya poäng.

Kevin De Bruyne hade en tung dag mot Italien. Men stjärnan levererade, trots sin plattmatch, två passningar som borde ha resulterat i mål, dels till Romelu Lukaku, dels till Divock Origi. Hittar han formen lär han göra poäng och mötet med Irland är ett ypperligt tillfälle att ställa saker till rätta.

Marc Wilmots lovar att göra en till två ändringar i startelvan till nästa match. De Bruyne, hur svag han än var, lär inte petas.

✓ Byt in:

Dimitri Payet, Frankrike

Nicolae Stanciu, Rumänien

Shkodran Mustafi, Tyskland

Yann Sommer, Schweiz

Leonardo Bonucci, Italien

Kevin De Bruyne, Belgien

✓ Byt ut:

Aleksandar Dragovic, Österrike

Jonathan Williams, Wales

Mario Gomez, Tyskland

Har du ingen EM-elva? Skaffa Plus Premium och skapa den här!

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM 2016

Fotbolls-EM