”Mycket olyckligt det vi upplever i EM”

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Slogs ut av Sverige – totalsågar spelet i EM

Foto: Pontus Orre

På grund av en viss Zlatan Ibrahimovic blev det inget EM för Danmark.

Nu totalsågar den tidigare förbundskaptenen Morten Olsen spelkvalitén i mästerskapet.

– Det är mycket tråkigt att titta på, säger han till Ekstra Bladet.

Morten Olsen.

Zlatan Ibrahimovic "pensionerade" dansk fotboll i höstens playoff till EM.

Efter det svidande nederlaget valde Morten Olsen att avgå från sin post efter 15 år som förbundskapten.

I stället för att vara med i hetluften i Frankrike har det blivit tv-soffan för 66-åringen – och han är långt ifrån nöjd med vad han har fått se.

– Jag trodde aldrig att det skulle hända att jag valde bort matcher, men det har hänt i den här turneringen. Och med den typ av fotboll jag har fått bevittna så har det faktiskt varit ett lätt beslut att hoppa över flera matcher, säger Morten Olsen till Ekstra Bladet och fortsätter:

– När jag sitter här och ser EM har jag samma känsla som VM 1990. Det var också ledsamt och mycket tråkigt att titta på.

"Mycket olyckligt"

Mästerskapets nya upplägg med 24 lag i stället för 16, som det har varit tidigare, har skapat en debatt huruvida nivån på spelet sjunker när även sämre lag får en större chans att kvala in.

Morten Olsen har sin åsikt klar i den frågan.

– Få lag kan spela ett eget spel. Spanien, Tyskland, Frankrike och i viss mån England, Belgien och Kroatien har provat på det. Men de får problem när motståndarna backar hem. De flesta lag har försvar som styrka, därför har det blivit så viktigt att göra det första målet.

– För neutrala åskådare är det mycket olyckligt vad vi upplever i EM. De som vill se bra fotboll kommer bli lurade. Jag måste säga att jag definitivt inte är imponerad av spelets kvalité, säger Morten Olsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM