Höie slutar – och blir bilförsäljare

Foto: TT

avAndreas Lillhannus

FOTBOLL

Efter fyra år i Djurgården blir den här säsongen Kenneth Höies sista.

Målvakten lägger då handskarna på hyllan – och blir bilförsäljare.

– En epok tar slut och en ny tar vid, säger 37-åringen.

Kenneth Höie kom till Djurgården från Elfsborg 2012 och var under flera säsonger ohotad förstamålvakt.
Under våren fick Hampus Nilsson chansen i en del matcher, och sedan Andreas Isaksson kom till klubben beskrev Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, Höies utgående kontraktssituation som ”omöjlig”.
Nu står det också klart; det blir ingen förlängning i Djurgården, och då väljer 37-åringen att lägga handskarna på hyllan.

– Det är något som jag funderat på och beslutet har växt fram under senaste tiden. Men det är klart att det blir konstigt, jag har ju hållt på med fotboll i över tjugo år. Samtidigt blir det kul att prova något nytt. En epok tar slut och en ny tar vid, säger norrmannen till Djurgårdens hemsida.

”Rätt beslut”

Han menar att det var ett tufft beslut.

– Ja, det är det ju eftersom jag har sysslat med det så länge som jag gjort. Men samtidigt känns det som rätt beslut. Någon gång måste det ta slut och det kändes som att det var dags för det.
Höie kommer att sluta med fotbollen tvärt. Det blir alltså ingen ledarroll, som det tidigare pratats om. I stället kommer han i december att bli bilförsäljare.

– Det har alltid varit ett stort intresse så det är inte så att jag börjar från scratch. Men det är klart att det finns en hel del saker att sätta sig in i även om det inte är helt okänt.

”En fantastisk tid”

Kenneth Höie har gjort över 100 tävlingsmatcher för Djurgården. I sin meritlista har han även över 120 matcher för norska Start och elva matcher för Elfsborg.

Han kommer att minnas tillbaka på sin tid i Stockholmsklubben som överväldigande positiv.

– Totalt sett har jag haft en fantastisk tid i Djurgården. Jag är jättetacksam för att jag har fått spela för en så fantastisk förening i så pass många år som jag har. Det blir 4,5 år som jag har varit här och det har varit både upp och ner under den tiden, men mitt bestående intryck är väldigt positivt. Jag är väldigt glad för att ha fått spela och avsluta min karriär i Djurgården med alla bra människor som finns i och runt föreningen som helhet.