Lagkaptenen sågar lagkamraten

FOTBOLL

Arnason: ”Bara dumt att säga så”

Foto: Bildbyrån
Kari Arnason och Erdal Rakip

MALMÖ. Guldsnacket har påverkat MFF.

Det menar både tränaren och lagkaptenen.

– Man går inte ut och säger att guldet är klart till 98 procent. Det är bara dumt, säger Kari Arnason i riktning mot Erdal Rakip och hans uttalanden.

Det var efter segern i förra omgångens seriefinal mot Norrköping som MFF:s unge mittfältare Erdal Rakip gick ut och sa:

– Guldet är klart till 98 procent.

Med sju poängs ledning med fyra omgångar kvar rådde det guldfeber i stan inför hemmamatchen mot Östersund. Alla biljetter till bortamatchen mot Falkenberg på onsdag sålde snabbt slut för en seger mot Östersund skulle innebära att MFF säkrade guldet uppe i Halland.

”Årets bottennapp”

Men i stället blev MFF utspelat av Östersund på ett sätt man inte blivit i allsvenskan på hemmaplan sedan... ja, ingen minns när men de rutinerade rävarna i presskåren menar att det måste vara tio år sedan.

MFF:arna hyllade Östersunds insats men var också pardonlösa mot sin egen.

– Det är nog det bästa laget vi mött men vi gjorde årets bottennapp, säger Anton Tinnerholm.

Har ni låtit er påverkas av allt guldsnack?

– Nej, säger Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson och Anton Tinnerholm.

– Kanske, säger tränaren Allan Kuhn. Det såg anspänt ut i dag. Det får jag erkänna och det ska vi ha bort till onsdagsmatchen.

Tre spelare avstängda

Lagkaptenen Kari Arnason menar att en del spelare nog har påverkats.

– I så fall är det ett dumt misstag att göra. Är det något man ska göra så är det att tona ner guldläget. Man går inte ut och säger att guldet är klart till 98 procent. Det är bara dumt, säger Arnason i en stenhård passning till Rakip.

Man kan också diskutera underskattning då MFF:s fem förluster i år kommit mot lag 10-14 i tabellen.

– Nu gäller det att komma tillbaka från den här hemska insatsen. Vi har det fortfarande i egna händer. Men gör vi en lika dålig insats igen så kommer det att bli tufft, säger Arnason.

Mot Falkenberg är Jo Inge Berget tillbaka efter avstängning. Men i stället har MFF fått givna trion Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki och Yoshimar Yotun avstängd. Dessutom är Markus Rosenberg inte aktuell för spel ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM