”Nanne har tryckt ut så mycket han kan”

Foto: BILDBYRÅN, JIMMY WIXTRÖM
FOTBOLL

Hammarby sonderar marknaden efter en ny tränare.

Det är inget som överraskar spelarna.

Enligt uppgifter till Sportbladet motsätter sig inte delar av spelartruppen ett tränarbyte.

– Det känns som att han tryckt ut så mycket som han kan av det här laget, säger en spelare.

Flera medier, som Fotbolldirekt och Expressen, har rapporterat om att Hammarby söker efter en ny tränare. Även Sportbladet har uppgifter om Bajens intresse för Sönderjyskes danske tränare Jakob Michelsen. Vilket alltså betyder att Nanne Bergstrand sitter löst på sin post. Något som överraskat många supportrar, då Hammarby har varit ett av höstens formstarkaste lag. Kursändringen från "framtidens fotboll" mot en mer cynisk, försvarsinriktad sådan har varit framgångsrik och fått upp Bajen på säker mark i tabellen.

Ändå tyder alltså mycket på att Hammarby kommer byta tränare. Spelartruppen har inte varit i drivande i någon slags kupp att avsätta tränaren, men enligt flera källor till Sportbladet har delar av spelartruppen heller inga problem med ett tränarbyte.

”Då var läget riktigt illa”

Skälen?

Det var spelarna som ville byta spelsystem

Spelartruppen var oerhört drivande i förändringen till att spela en mer cynisk fotboll. Redan tidigt under säsongen insåg tongivande spelare att en förändring var tvungen att ske. Den skedde dock först efter kölhalningen i derbyt mot AIK i slutet av juli – vilket många spelare ansåg var i sista sekunden.

– Då var läget riktigt illa, säger en spelare.

Spelarna gjorde jobbet – inte Nanne

Spelartruppen uppskattar att en lyhörd Bergstrand faktiskt svalde sin stolthet och genomförde en förändring, men känner också att tränaren kanske fått för mycket beröm för höstens poängsuccé. Spelarna är stolta över att laget nu är ett av höstens formstarkaste lag – men menar att det i första hand är deras förtjänst. Att viljan till en taktisk förändring kom inifrån spelartruppen, snarare än från cheferna.

– Vi spelare är extremt stolta över den prestation vi genomfört under hösten, berättar en spelare.

Tröttnat på utspelen

Utspelen i medierna

Många har tröttnat på Bergstrands yviga utfall i tidningarna. Ofta upplevs de många utspelen från tränaren som onödiga maktdemonstrationer, vilket också distanserat delar av spelartruppen från Bergstrand.

Finns glöden där?

Ledningen har inte informerat spelarna om ett eventuellt tränarbyte, men det vore inte en överraskning för någon i spelartruppen om så blir fallet. Flera i laget har frågat sig om Bergstrand ens vill träna Hammarby nästa säsong, och tyckt att glöden minskat betänkligt.

– Det känns som att han tryckt ut så mycket som han kan av det här laget, säger en spelare.

I dag tar Hammarby emot Elfsborg hemma på Tele2 Arena.

Sportbladet har sökt Nanne Bergstrand samt Hammarbys vd Henrik Kindlund.