– Behöver inte vara Einstein för att fatta

FOTBOLL

Nanne: ”Enormt viktigt att förstå, det hoppas jag att fler gör”

Tio poäng på tio matcher.

Då vädjar Nanne Bergstrand om … tålamod.

– Man behöver inte vara Einstein för att förstå det, säger Hammarbys tränare.

Tre raka derbysegrar.

Hammarby må vara kungar av Stockholm.

Men mycket mer än så kan fansen inte glädjas åt.

Säsongsinledningen kan nämligen summeras så här; hyfsade prestationer – dåliga resultat.

– Vi är inte nöjda alls. Vi har släppt in 19 mål på tio matcher och det är alldeles för mycket. Det är där vi måste börja rätta till. Spelet har sett okej ut, men vi kan inte släppa in tre mål i varje match och tro att vi ska vinna, säger Johan Persson efter 2-3-förlusten mot Malmö.

Känner ni någon desperation?

– Det kan vi inte göra. Man är illa ute om man börjar ha negativa tankar. Men jag förstår att fansen är missnöjda med poängutdelningen, det är vi med.

”Inne i etableringsfas”

Tränaren Nanne Bergstrand vädjar nu om tålamod.

– Man måste acceptera att vi är inne en etableringsfas i allsvenskan, men många anser att Hammarby är ett etablerat allsvenskt lag. Men det kan man inte säga att ett fotbollslag är som bara varit 1,5 år i allsvenskan de sista sju åren. Då är man inget etablerat allsvenskt lag. Det är enormt viktigt att förstå det, det hoppas jag att fler gör. Man måste inte vara Einstein för att förstå det.

”Bygga för framtiden”

Hur länge accepterar supportrarna att ni är i en ”etableringsfas”?

– Det har jag ingen aning om. Jag kan bara säga hur det kommer att fungera. Alternativet är ju att gå tillbaka till ökenresan som var fem år i superettan. Är det det man vill ha ska man titta kortsiktigt. Vill man bygga ett lag som har en chans i framtiden, i närheten av Malmös kapacitet, så krävs det långsiktighet, säger Nanne.