Bemöter ryktena om Real, United & Barça

FOTBOLL

Nilsson Lindelöf om framtiden

1 av 4

Real Madrid, Barcelona och Manchester United påstås jaga förra sommarens U21-reserv.

Med en färsk EM-biljett i handen försöker Victor Nilsson Lindelöf sammanfatta ett märkligt år.

– Jag har fått chansen att visa upp mig helt enkelt, säger 21-åringen.

För ett år sedan blev Victor Nilsson Lindelöf uttagen till U21-EM som reserv först sedan Emil Kraft skadat sig. Mittbacken fick sedan agera ytterback hela mästerskapet men gjorde det så bra att Sverige vann EM och Lindelöf Nilsson själv många nya beundrare.

– Jag gillade honom enormt där. Han var jäkligt duktig. Innan det visste jag att han var ett ungdomsproffs i Benfica men inte mycket mer än så, säger nye landslagskamraten Pontus Jansson och fortsätter:

– Jag träffade honom första gången i dag och det är en jäkla trevlig kille. Vi snackade lite skit om John (haha). Men vi är ganska lika i spelstilen också. Vill ha boll och är stora och flängiga. Det verkar vara en skön kille.

”Det är roligt”

Men det är inte bara i landslaget Nilsson Lindelöf fått beundrare. De senaste veckorna har internationell press skrivit om intressenter som Real Madrid, FC Barcelona och Manchester United.

– Det är skriverier och det är väldigt bra lag. Men jag har kontrakt med Benfica och trivs väldigt bra där. Det är där mitt fokus är och nu med landslaget. Så det är ingenting jag tänker på.

Hur känns det att bli omnämnd med de klubbarna?

– Det är roligt eftersom det är väldigt, väldigt bra klubbar. Men jag har inte läst så mycket och fokuserar inte på det.

”Tänker inte på att byta lag”

Vad skulle du själv säga har hänt det här året?

– Jag har fått chansen helt enkelt och fått visa upp mig i klubben. Det är mest det. Jag har utvecklats enormt som spelare, fått viktiga matcher och byggt upp ett bra självförtroende.

Handlar det bara om att få chansen?

– Du måste ju få chansen men sedan måste du ta den också. Jag tränar alltid hårt och är väl förberedd om jag får chansen.

Efter att ha spelat in sig i Benficas a-lag har mittbacken också goda möjligheter att förhandla till sig ett nytt kontrakt en betydligt högre lön.

– Vi får se. Det har varit ett bra år men jag har fyra år kvar på kontraktet. Nu fokuserar jag på landslaget så får vi ta det där efteråt.

Det är också i den portugisiska klubben svensken fortsatt säger sig se sin framtid.

– Jag trivs väldigt, väldigt bra, klubben tar han om mig väldigt väl och jag har varit där i fyra år. Så jag tänker inte på att byta lag utan trivs bra i Benfica och utvecklas varje dag. Det är där mitt fokus är.