San Marinos första bortamål på 15 år

1 av 2
FOTBOLL

Inget bortamål på drygt 15 år – men mot Norge bröts den dystra sviten.

San Marino gjorde sitt första mål på resande fot på 5 649 dagar.

Norge vann dock till slut med 4-1.

– Det är en lättnad. Och det var viktigt, säger Alexander Sörloth till Nrk.no.

San Marino är en slagpåse i Europa. Laget förlorar majoriteten av matcherna de spelar i VM- och EM-kval. Landets fans får vara glad om deras spelare ens hittar nätet under ett kval.

I kvalet till EM i somras hade San Marino 1-36 i målskillnad efter tio matcher.

Fick äntligen jubla

Mot Norge, på bortaplan, bröts en dyster svit på 5 649 dagar. För första gången sedan den 25 april 2001 gjorde San Marinos landslag mål på bortaplan (1-1 mot Lettland).

Mattia Stefanelli tryckte in 1-1 mot Norge efter 54:e minuter. Givetvis ett fantastiskt mål för landet, och spelarna firade galet vid sidan av planen.

San Marino krigade sedan febrilt för att få med sig en poäng. Men Norge fick utdelning flera gånger om. Till slut skrevs segersiffrorna till 4-1.

Högmo tänker sitta kvar

En skön vinst för Per-Mathis Högmo som fick ta emot mycket kritik efter förlusten mot Azerbajdzjan. Men han var missnöjd med dagens insats.

– Det är främst irriterande. Vi gör liknande misstag som vi gjorde mot Azerbajdzjan. Det får inte hända, säger Högmo enligt NRK.

NRK: Är du rätt man för att träna Norge?

– Ja, det är jag.

– Jag har blivit utvärderad hela mitt tränarliv. Jag ser fram emot Tjeckien (Norges nästa kvalmatch den 11 november). Eftersom jag är rätt man för jobbet.

San Marino har aldrig vunnit en kvalmatch.