Strul för Kanal 5

1 av 2
FOTBOLL

Kanal 5 hade strul i halvtid.

Tv-tittarna blåstes på flera minuters halvtidssnack och starten av den andra halvleken.

– Det är bara att be om ursäkt, det ska inte få hända, säger DNS:s sportchef Emir Osmanbegovic.

Det svenska landslaget fick en bra avslutning på den första halvleken.

I den 39:e minuten tryckte Ola Toivonen in 1-0 från nära håll och i första halvleks sista minut fick tv-tittarna se Oscar Hiljemark utöka till 2-0.

Men andra halvleks första minut blev tv-tittarna blåsta på.

Tillfälligt avbrott

Kanal 5 hade strul med sändningen under halvtidssnacket, det var tillfälligt avbrott i flera minuter. Och sedan missade tv-tittarna 48 sekunder av andra halvlek.

Det var stor irritation på Kanal 5:s Facebook-sida. En mängd tittare uttryckte sitt missnöje där.

– Det är bara att be om ursäkt, det ska inte få hända. Det är jättetrist. Våra tekniker gjorde allt de kunde för att åtgärda felet snabbt - vilket de lyckades med. Tyvärr missade vi ändå 48 sekunder av andra halvlek. Det var tur att inget hände, att vi inte missade några målchanser.

Vad var felet?

– Det var teknikfel i vår utsändning från London. Exakt vad felet berodde på har vi inte hunnit undersöka, det gör vi efter den här sändningen. Det tillfälliga avbrottet började under reklampauserna och tyvärr fortsatte det 48 sekunder in i andra halvlek.

Är du nöjd annars med er sändning?

– Jag tycker att vi skötte oss riktigt bra. Jag tycker det är häftigt att vi kan bjuda tittarna på landslagsbevakning med Anders Svensson och Kim Källström i expertroller. Folk bryr sig om vad de tycker och tänker, det är två av våra största stjärnor genom tiderna.

Sverige vann med 3-0.

ARTIKELN HANDLAR OM