Malmö efter domen: "Känns jätteskönt"

FOTBOLL

Upp i delad serieledning: "Vi hade ett övertag"

1 av 2 | Foto: Håkan Jeppsson

Malmö FF blev tilldelade tre poäng efter publikskandalen mot IFK Göteborg.

Tre poäng som tar laget upp i delad serieledning.

– Vi är med i Allsvenskan vilket känns jätteskönt, säger Malmö FF:s ordförande, Håkan Jeppsson.

Det gick mot ett oavgjort resultat då matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF avbröts, efter ett inkastat knallskott.

Malmö FF tilldömdes tidigare i dag vinst 3-0.

– Väntat, tycker jag, efter det regelverket som finns. Vi hade inte förväntat oss någonting annat. Det är tråkigt för Göteborg och för fotbollen, att det drabbar oss. Men en helt väntad dom och den är korrekt utefter regelverket, säger Håkan Jeppsson.

"Skönt att vi är med"

De tre poängen Malmö blir tilldelade är viktiga ur en tabellsynvinkel, de tar nämligen upp Malmö på en delad serieledning.

– Så klart är det lite blandade känslor. Vi jobbar hårt för att få ordning på sådana incidenter. Man tänker inte så mycket på poängen, men i förlängningen så innebär det fyra raka segrar. Vi gjorde en hygglig match och hade ett visst övertag precis vid incidenten, på så sätt känns det skönt. Vi är med i Allsvenskan och vi har tagit igen de onödiga poängtappen i inledning, det känns jätteskönt, säger Jeppsson.

Cupfinal mot Häcken

På torsdagsförmiddagen spelar Malmö FF cupfinal mot Häcken. Enligt Jeppsson kommer Malmö bara gå stärkta ur domen tidigare under dagen.

– Det påverkar ingenting negativt, de är fullt fokuserade. Vi kom femma förra året, så matchen är viktig för oss för att komma ut i Europa. En negativ dom hade påverkat oss, så klart. Men jag tror bara att det här kan vara positivt, säger han.