Leo Messis besked: ”Slutar i landslaget”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Barçastjärnan lämnar landslaget: ”Jag är ledsen”

Syndabock i Copa America-finalen.

Nu meddelar Leo Messi att landslagskarriären är över.

– Landslaget är över för mig, säger argentinaren.

Chile blev för andra året i rad mästare i Copa America.

För Argentina var det tredje raka finalförlusten – VM 2014, Copa America 2015 och jubileumsturnering i år – och nu meddelar Lionel Messi att landslagskarriären är över efter 112 spelade landskamper och 55 mål.

”Det är över”

29-åringen, som blivit utsedd till världens bäste fotbollsspelare vid fem tillfällen, missade den första straffen i finalen och blev en av de stora syndabockarna.

Och efter fyra finalförluster med Argentina är Barcelonastjärnans tid i landslaget över.

– Det är svårt, det är svårt att göra en analys. Men i omklädningsrummet kände jag att landslagstiden är över för mig. Det är vad jag känner nu, säger Messi i den mixade zonen, enligt Marca.

”Ville bli mästare”

Redan förra året kom uppgifter om att Messi var på väg att sluta i landslaget och efter straffmissen i natt föll argentinaren i tårar.

– Det är med stor sorg jag konstaterar att vi förlorar en ny final. Jag är ledsen över att missa en sådan viktig straff. Vi är inte nöjda med att nå finalen och sedan inte vinna den. Jag hade hoppats på att få bli mästare med Argentina, säger Messi som utesluter en comeback.

– Nej, det kommer inte hända. Jag har gjort mitt i landslaget och det här är mitt beslut. Fyra finalförluster är tungt, säger 29-åringen.

Martino avgår

Även förbundskaptenen Tata Martino, med ett förflutet i Barcelona, meddelar att han lämnar landslaget. Inför den samlade presskåren berättade Martino att han avgår.

– Det som räknas är resultatet – och vi vann inte, säger Martino enligt La Tercera.

ARTIKELN HANDLAR OM