Häcken slipper Emil Forsberg i EL-kvalet

avAyar Alarcon Klein

Foto: Claude Paris / TT / NTB Scanpix

En tuff uppgift väntar i morgon när Häcken ställs mot Bundesligaklubben FC Leipzig. Men göteborgarna kan pusta ut lite i alla fall.

Landslagets storstjärna Emil Forsberg är inte aktuell för spel.

I fjol blev FC Leipzig tvåa i Bundesliga efter suveränen Bayern München. I klubben spelar den svenska landslagsmannen Emil Forsberg och han anses som en av klubbens största stjärnor. Just nu kvalar den tyska klubben för att nå Europa Leagues gruppspel och i nästa match väntar Häcken från Hisingen.

Även om Leipzig får ses som stora favoriter i mötet så kommer nu glada nyheter för svenskarna. Emil Forsberg, tillsammans med Timo Werner och Yussuf Poulsen kommer inte till spel i morgondagens match.

– De finns inte med i truppen. De kommer tillbaka till Leipzig i morgon (torsdag) och kommer köra tester då. Sedan flyger de med till vårt träningsläger, säger Leipzigs tränare Ralf Rangnick på onsdagens presskonferens enligt Göteborgs-Posten.

Respekt för Häcken

Trots favoritskapet så menade Rangnick att man har stor respekt för Häcken.

– Vi vet att det är ett bra lag, främst offensivt, med spelare som Paulinho, (Alhassan) Kamara, (Daleho) Irandust och vem de väljer att spela till höger, (Mervan) Celik eller (Nasiru) Mohammed. Oavsett vem så har de fyra bra spelare. För oss är det viktigt att vi försvarar bra och inte ger dem tid och utrymme att spela deras typ av fotboll. Å andra sidan måste vi skapa chanser själva och se till så att vi inte slarvar bort dem, sa Rangnick.

Tyskarna inleder hemma och matchen börjar klockan 18:30 och returen spelas samma tid den 2 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM