Fullt slagsmål efter tre år gammalt rött kort

Publicerad 2018-08-29

Ett tre år gammalt rött kort fick mötet mellan Santos och Independiente att spåra ur fullständigt.

Domarna tvingades bryta matchen efter att hemmafansen kastat bengaler mot bortalagets bänk.

– Det är en situation som inte får uppstå. Det resulterar i det som hände i dag, säger Santos tränare Cuca enligt Globoesporte.

Den första åttondelsfinalen i Copa Libertadores (Sydamerikas motsvarighet till Champions League) mellan argentinska Independiente och brasilianska Santos slutade 0–0.

Men resultatet ändrades i efterhand.

I går spelades returen. Tolv timmar före avspark meddelade Sydamerikas konfederationen Conmebol att Independiente hade tilldelats seger med 3–0 i det första mötet.

Anledningen? Ett rött kort från 2015.

Carlos Sanchez, mittfältare i Santos, fick ett rött kort i Copa Libertadores 2015 när han spelade en match för River Plate. Sedan dess har han inte gjort en enda match i Copa Libertadores förrän åttondelsfinalen mot Independiente. Det hade det argentinska laget full koll på.

Efter 0–0-matchen anmäldes Sanchez av Independiente som ansåg att mittfältaren borde ha stängts av efter det röda kortet. Independiente fick rätt och därmed tilldelades de vinst med 3–0 i första åttondelsfinalen.

Natten till onsdag spelades returen i Brasilien. Den stod 0–0 i cirka 80 minuter - sedan spårade allting ur.

Bengaler mot bortabänken

Santos fans kastade bengaler mot Independientes bänk och planen. Domaren bröt matchen och den kunde sedan inte återupptas. Fansen slogs med polisen och några fans tog sig in på planen där spelare och ledare blev inblandade.

– Santos måste bli mer professionellt. Det som hände med Sanchez är ett mycket stort misstag, det är väldigt seriöst. Det är en situation som inte får uppstå. Det resulterar i det som hände i dag, säger Santos tränare Cuca enligt Globoesporte.

– Jag vill hjälpa Santos med den erfarenheten som jag har samlat på mig i andra klubbar. Men folket måste öppna sina armar och vilja bli bättre tillsammans.

Cuca klev in på planen för att försöka få ordning på fansen. En bild visar hur han håller i en supporter som har blivit omhändertagen av polisen.

På läktaren visade tv-kamerorna hur folk hade slitit sönder stolar och kastade de mot planen.

Independiente är klart för kvartsfinal.

Funderade på att sluta spela fotboll

Victor Ferraz, 30, har skrivit uttalat sig på sociala medier. Där skriver han att han funderade på att avsluta karriären efter förlusten mot Independiente. Ferraz anklagar även Conmebol för publikskandalen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Följ ämnen i artikeln