Albin Ekdal presenterad av Sampdoria

avAdam Borg, Malin Wahlberg

Albin Ekdal har skrivit på ett treårskontrakt med Sampdoria.

I samband med övergången från Hamburg riktar spelarens agent, Martin Klette, skarp kritik mot förra klubben.

– Efter ett par skadefyllda år, vilket till stor del beror på att HSV tvingat honom att spela innan han var frisk, så blir det bra för Albin att återkomma till Serie A där han haft stora framgångar under många år, säger agenten till Sportbladet.

Sportbladet kunde i fredags avslöja att den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal, 29, bara var detaljer från en övergång från Hamburg till Sampdoria.

– Jag kan bekräfta att HSV idag givit Albin tillåtelse att resa till Genua för att förhandla sina personliga villkor. Så troligast är att vi åker dit någon av de närmaste 2-3 dagarna, sa Ekdals agent Martin Klette till Sportbladet då.

Nu är övergången också officiell.

Ekdals agent Martin Klette till höger.

Under torsdagsmorgonen presenterades 29-åringen på klubbens hemsida. Svensken har skrivit på ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år med fjolårets liga-tia Sampdoria.

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Serie A och just Sampdoria. Ser fram emot en ny säsong och känner mig mycket motiverad och sugen på det här nya äventyret, säger han till Sportbladet.

Femte klubben i Italien

Ekdal lämnade Brommapojkarna för Juventus redan 2008 och har efter det spenderat större delen av sin karriär i Italien. Sampdoria blir mittfältarens femte klubb i landet då han tidigare representerat Juventus, Siena, Bologna och Cagliari.

– Tack till Sampdoria för den här möjligheten samt till mina agenter på Wagnsson Sports & Entertainment samt Filippo Cavadini och Sascha Empacher för hjälpen att få detta att hända. Även stort tack till HSV och alla kring klubben och alla fans för en support som varit fantastisk.

Agenten riktar skarp kritik mot Hamburg

Under sina tre säsonger i Hamburg har den svenske landslagsmittfältaren dragits med stora skadeproblem. Totalt har det blivit 57 matcher för klubben som åkte ur Bundesliga förra säsongen.

I samband med övergången riktar Albin Ekdals agent, Martin Klette, skarp kritik mot Hamburg. Agenten menar att den tyska klubben tvingat mittfältaren att spela, trots att han inte varit fullt frisk.

– Efter ett par skadefyllda år, vilket till stor del beror på att HSV tvingat honom att spela innan han var frisk, så blir det bra för Albin att återkomma till Serie A där han haft stora framgångar under många år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A