Forsberg hyllar Granqvists beslut

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Lyckad säsongspremiär för Emil Forsberg.
Med fullt fokus på RB Leipzig, trots rykten om Roma.
– Det finns inget att säga där. Jag fokuserar på fotbollen och har kontrakt med Leipzig. Allt annat sköter min agent Hasan Cetinkaya.

Häcken-RB Leipzig 1-1

RB Leipzig hade stabila 4-0 med sig inför returen på Bravida Arena så något riktigt go blev det aldrig i matchen. Men en skön säsongspremiär för Emil Forsberg, som efter VM och semester nu har tillbringat en vecka på klubbens träningsläger i Österrike.
Mot Häcken spelade han från start, och fick 63 minuters speltid innan han byttes ut. Han var rörlig, ville ha boll, sökte sig ofta in mot ytorna centralt. Och hade en frispark som var värd ett bättre öde. Men det kändes som en träningsmatch.
– Det var skönt att vara igång igen, lite ovant med konstgräs bara. Det var ett tag sen jag spelade på det nu. Men minuterna jag fick var viktiga, säger landslagssvensken.

Du såg spelsugen ut, betyder det att du haft en skön semester?
- Haha, ja. Men det är alltid kul att spela fotboll som jag brukar säga. Men det kändes bra, det var lite bolltapp ibland och kändes lite ovant. Men det viktiga var minuterna.

De senaste dagarna har både Andreas Granqvist och Sebastian Larsson meddelat att de fortsätter i landslaget. Ett beslut som gillas av Forsberg. Med ett leende säger han:
– Det finns inte mycket att säga, resan fortsätter. Vi har ett fantastiskt bra landslag, så det är bara positivt för alla. Det är kul att de fortsätter, känner hunger och vill mer. Det är jättepositivt.
Hur känner du själv, gav kvartsfinalen i VM en extra hunger inför EM 2020 och Nations League innan dess?
– Det är klart att det alltid ger mersmak, så är det ju. Det var ett väldigt roligt VM att spela, fantastiskt kul och en erfarenhet som jag kommer att ta med mig hela livet så klart. Det vi gjorde var fantastiskt.
De senaste dagarna har snacket om Romas intresse kommit upp igen, än mer efter att han själv medgett klubbens intresse i en intervju.
– Men det finns inget mer att säga där. Jag fokuserar på fotbollen, jag har kontrakt med Leipzig och det är det enda jag kan påverka. Så det är det jag har fullt fokus på, allt annat sköter Hasan (Cetinkaya).

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM