Avslöjar Messis bråk med förbundskaptenen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Argentinas VM-slutspel präglades av kaos.

Nu avslöjas flera detaljer om bråken mellan Lionel Messi och förbundskaptenen Jorge Sampaoli i en nysläppt bok.

– Vi litar inte på dig längre, uppges Messi ha sagt och krävt att spelarna skulle leda laget.

Argentina hade ett stökigt VM-slutspel i Ryssland.

Efter 1–1 mot Island i premiären och en förnedrande 3–0-förlust mot Kroatien kom uppgifter om att de argentinska spelarna ville avsätta förbundskaptenen Jorge Sampaoli mitt under mästerskapet – och ta ut laget själva.

”Spelarna kommer själva ta ut laget till matchen mot Nigeria. Jorge Sampaoli är inte längre den som fattar beslut”, skrev journalisten Mootaz Chehade på Twitter.

Och under den tredje och avgörande gruppspelsmatchen mot Nigeria (seger 2–1) hamnade även Messi och Sampaoli i en het ordväxling vid sidan av planen. Enligt uppgifter ska Messi ha krävt att förbundskaptenen skulle sätta in Sergio Agüero.

Foto: Ricardo Mazalan / TT / NTB Scanpix

Boken avslöjar bråken med Messi

Och nu avslöjas ytterligare detaljer om bråken i det argentinska landslaget.

Argentinska tidningen Olé har publicerat ett utdrag ur journalisten Ariel Senosiains digitala bok ”VM är historia”.

Där berättar Senosiain – med hjälp av källor inne i den argentinska VM-truppen – om mötet som startade bråket.

Efter 3–0-förlusten mot Kroatien kallade lagkaptenen Lionel Messi och assisterande lagkaptenen Javier Mascherano till ett möte med spelartruppen, Sampaoli samt hans två assistenter Sebastián Beccacece och Lionel Scaloni.

Under ett 15 minuter långt samtal riktade Messi och Mascherano kritik mot Sampaolis sätt att leda laget. Bland annat gnälldes det på taktiken, träningarna, Sampaolis nerver och att förbundskaptenen ville ge för mycket makt till Messi.

– Om du är nervös blir även spelarna det. Om inte vi spelare tror på dig är det omöjligt att kunna uppnå något som lag. Vi tar inte in det du säger. Vi litar inte på dig längre och vill ha en åsikt, uppges Messi ha sagt enligt boken.

”Så du ska sätta ihop laget?”

Samtalet ska därefter ha eskalerat.

Sampaoli ska ha svarat Messi med orden: ”Åsikt om vad? Allt? Så du ska sätta ihop laget, styra träningen och göra allt?”

– Du frågade mig tio gånger om vilka spelare jag tyckte skulle spela och vilka som skulle petas. Och jag gav dig aldrig något namn, berätta för samtliga om jag någonsin namngav någon, svarade Messi förbundskaptenen.

Därefter ville assistenten Sebastián Beccacece avgå med omedelbar verkan, men stoppades av argentinska fotbollsförbundet ordförande Claudio Tapia, som deltog på mötet, och stöttade spelarnas beslut om att leda laget själva.

– Ni måste lyssna på spelarna, uppges Tapia ha sagt.

Sampaoli fick för bara några dagar sedan sparken som Argentinas förbundskapten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.