Tre mål efter elva minuter gav Östersund segern

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Fyra mål för Östersund och ett för Trelleborg.

En målfest till första halvlek gjorde att Östersund tog hem segern.

Samtidigt fortsätter Saman Ghoddos målform med ytterligare två mål tillagt på kontot.

– Det är väl träning som ger resultat, säger Ghoddos till Sportbladet.

Elva minuter.

Längre än så dröjde det inte innan Östersunds FK hade dunka in tre mål mot Trelleborgs FF hemma på Jämtkraft Arena.

Redan i den femte minuten öppnade nämligen Curtis Edwards målskyttet, framspelad av Hosam Aiesh, och blott tre minuter senare utökade Saman Ghoddos på frispark.

Ytterligare tre minuter senare gjorde Ghoddos även 3–0, denna gång i öppet mål efter att Aiesh med sin andra assist för matchen spelat fram sin lagkamrat.

– Matchplanen var väl att vi skulle gå ut och göra mål så tidigt som möjligt, säger Ghoddos till Sportbladet efter matchen.

– Vi vet att många lag kommer hem till vår arena och bara försöker backa hem. Så det var ganska viktigt att göra första målet ganska snabbt. Och vi blir belönade med tre mål. Så det var viktigt.

”En rolig match att spela”

Men Östersunds hemmafest var inte över för det.

I den 33:e minuten kom Ghoddos ner med bollen vid den högra hörnflaggan och skickade in ett inlägg mot Jamie Hopcutt i straffområdet. Där drog engelsmannen till på volley, blockat av Trelleborg. Men returen damp ner vid Hopcutts fötter och fri med målvakten Marko Johansson satte han 4–0 för ÖFK.

Innan halvtid hann dock även Trelleborg göra mål. Felix Hörberg skruvade in ett inlägg/skott från högerkanten som letade sig hela vägen in i den bortre gaveln.

Det störde ändå inte Östersund nämnvärt. Efter den första halvlekens målfest följde nämligen en mållös andra halvlek som gav Östersund segern med 4–1.

– En rolig match att spela. Den dör väl efter några minuter i första halvlek och vi offensiva spelare blir ganska trötta efter det så mycket som vi sprang. Så det blir väl lite att matchen dör ut i andra halvlek, säger Ghoddos.

”Har tränat extremt mycket på det”

Ghoddos två mål mot Trelleborg var samtidigt ytterligare ett bevis på en fin formtopp. Ghoddos har nu gjort sex mål på de fem senaste matcherna och sammanlagt åtta mål den här säsongen. Mål som gör honom till delad skytteligaledare.

Av dem har han dessutom gjort tre mål på frispark. Något som inte verkar vara någon slump.

– Det här året har jag faktiskt tränat extremt mycket (på frisparkar) efter varje träning. Så det är väl träning som ger resultat. Sedan har jag också turen just nu att jag får frisparkar exakt där som jag tränar ifrån på varje träning. Så självklart är jag glad över det, glad över mina mål och att hjälpa mina lagkamrater att vinna.

Är det någon speciell anledning till att du har valt att börjat träna på frisparkar?

– Jag vet väl att kan man göra mål på frispark så kan man göra väldigt många mål på en säsong. Det är ofta man får frispark från väldigt bra läge och tar man tillfället att göra mål på dem så kan man hjälpa laget.

Men det är inte bara Ghoddos som individ som är i bra form just nu, utan även hela Östersund. Segern mot Trelleborg gör att Östersund nu har sju raka matcher utan förlust, varav fem är segrar.

Det trots att en spelare som Ken Sema har lämnat laget, liksom tränaren Graham Potter ersatt av Ian Burchnall.

Ghoddos menar dock att tränarskiftet än så länge inte har påverkat laget.

– Ingen förändring direkt. Vi fortsätter på det gamla spåret och försöker förbättra det.

Ian har inte gått in med någon taktisk förändring eller så?

– Det är nog lite tidigt att märka av det nu. Den nya tränaren kommer väl sätta sin prägel också snart. Men just nu kör vi bara på det gamla spåret, en vägvinnande fotboll, och jag tycker att den nya tränaren också har samma tänk som Graham.

”Tror såklart att det hjälper”

Med det sagt tillhör Ghoddos själv spelarna som mycket väl snart kan lämna klubben.

För ett par veckor sedan kunde Sportbladet avslöja bud på Ghoddos från Frankrike och Tyskland, de senaste ryktena säger budkrig från Frankrike och England, och han själv har bekräftat bud från Kina.

Men hur situationen kring en möjlig flytt ser ut nu vet han inget om.

– Ingen aning faktiskt. Fråga Kindberg och mina agenter. Jag kör bara mitt, jag njuter verkligen just nu och är i väldigt bra form. Så det känns jättebra.

Vad vill du själv. Stanna eller flytta nu?

– Såklart vill jag flytta. Det är en av mina ambitioner att spela i Europa, i någon av toppligorna. Det är väl ingen hemlighet. Sedan om det händer nu, nästa vecka eller någon av de andra veckorna framöver vet jag inte. Men min ambition är såklart att bli såld.

Hur tror du att din form just nu påverkar dina chanser att få ett bra kontrakt?

– Jag tror såklart att det hjälper. En fördel för mig. Men jag ska bara fortsätta att träna hårt varje vecka och varje dag så kommer det väl komma någonting bra.

Laddar Matchöversikt
Publicerad: