Olsson slutar efter säsongen? ”Stor risk”

Ångrar utspelet mot egna klubben: ”Fel forum”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Jonas Olsson, 35, gör sin andra säsong i Djurgården.

Den kan också bli hans sista.

– Det är ganska stor risk att det går åt det hållet, säger mittbacken i Fotboll Sthlms podcast ”Bergman 90 minuter”.

Jonas Olsson, 35, var med och förde Djurgården till en tredjeplats i allsvenskan i fjol.

Den landslagsrutinerade backen valde att återvända hem efter tolv år utomlands och har sedan dess varit given i ”blårändernas” försvarslinje.

Men nu öppnar han för att lämna klubben.

35-åringens kontrakt går ut vid årsskiftet och i Fotboll Sthlms podcast ”Bergman 90 minuter” berättar han att han funderar på att avsluta karriären i vinter.

”Kroppen säger till”

– Det är ganska stor risk att det går åt det hållet. Jag har inte bestämt mig hundraprocentigt men jag känner att kroppen säger till, säger Olsson, och fortsätter:

– Jag vill spela länge till men då vill jag hålla en nivå också. Jag vill inte känna att prestationen dippar för varje år. Man kan inte “fight nature” hur länge som helst. Förut tränade man för att bli bättre, nu tränar man för att inte tappa. Så är det för alla i min ålder. Och det är svårt att förlika sig med den tanken, att man måste lägga ner tiden som krävs för att inte bli sämre. Jag har börjat jobba på Viasat och det kanske är något som jag vill (göra i framtiden). Ska man hoppa på det ordentligt så är det kanske efter den här säsongen.

Jonas Olsson understryker dock att han inte kommer ta något beslut förrän efter säsongen.

Samtidigt kommenterar han sitt utspel i C More på nytt.

Det var i halvtidsintervjun i helgens match mot Kalmar som Olsson riktade kritik mot Djurgårdens truppbygge och skapade rubriker.

– Det var så klart fel forum och läge att framföra den kritiken. Men jag har varit väldigt tydlig ganska länge med att det kanske finns mer att göra på den punkten. Som förening gäller det att visa framfötterna, göra det bättre på alla delar. Det är någonstans dit som jag vill med kritiken. Jag känner extremt mycket för Djurgården och vill att klubben ska må bra och nå nya höjder. Det handlar inte om att flytta ansvar från vår eller min prestation som inte varit tillräckligt bra på slutet.

Fotboll Sthlm: Ångrar du dig?

– Man kan ångra mycket i livet. Ja, jag ångrar att det kom ut just där.

Publicerad:

LÄS VIDARE