Gerrard: ”Konstgräsplaner borde inte få finnas inom elitfotbollen”

Rangers vann ligacupåttondelsfinalen mot Kilmarnock och avancerar till kvartsfinal.

Men en förmodad knäskada på Jamie Murphy får tränaren Steven Gerrard att ryta till mot konstgräsplaner.

– Om du frågar Jamie just i denna stund så kommer han att säga att incidenten berodde på planen, säger Liverpool-ikonen.

Att tillåta konstgräs eller inte. Det har varit en återkommande fråga inom den svenska toppfotbollen de senaste åren. Bland annat har Malmö FF:s Markus Rosenberg varit kritisk till alla konstgräsplaner i Sverige, och fler hemvändare från utländska ligor med honom.

Nu ger sig Steven Gerrard in i debatten.

Efter att Rangers besegrat Kilmarnock på bortaplan i den skotska ligacupens åttondelsfinal med 3–1 var den före detta Liverpool-mittfältaren nämligen kritisk till Kilmarnocks hemmaplan, gjord av konstgräs.

Vidare till kvartsfinal, visst. Men samtidigt hade yttern Jamie Murphy till synes vridit knät och bytts ut tidigt i matchen.

”Inte för att vara respektlös, men...”

Nu befaras Murphy vara borta för en längre tid och enligt Gerrard är anledningen konstgräset.

– Om du frågar Jamie just i denna stund så kommer han att säga att incidenten berodde på planen, sa Gerrard enligt BBC.

– Jag är inte här för att vara respektlös mot Kilmarnock och deras faciliteter. Jag vet att det underlättar skötseln av deras klubb. Men enligt mig borde det inte få finnas några konstgräsplaner inom elitfotbollen. Jag tror att det är säkrare för alla klubbar runt om i världen att ha gräsplaner.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN