Lappen som kan avslöja Sundhages knall

FOTBOLL

Får hon debutera i viktiga träningsmatchen mot Brasilien?

För damlandslaget brukar "EM" vanligen syfta på mästerskapet om tre veckor. 

Men här på Pia Sundhages lapp kanske bokstöverna skvallrar om att en doldis ska matchas på fel position i morgon mot Brasilien.

– Vi har tankar kring att Elin Magnusson ska få spela, säger Pia.

Foto: Elin Magnusson.

I morgon möter Sverige Brasilien. Matchen är den sista innan EM-truppen tas ut nästa tisdag, så förbundskapten är både mån om resultatet och om att slipa ett par taktiska detaljer.

En princip är viktig för henne.

– Vi kommer att testa något, om inte i startelvan så framför allt i våra byten. Vi vill inte komma till EM med någon som inte har en enda minut, sa hon på en pressträff i morse.

Inte spelat en enda minut

Med sig dit hade Sundhage en lapp med initialer uppställda i en elva. Tio av namnen var rimliga i en svensk startelva – där fanns Kristin Hammarström i mål, Rohlin och Fischer i mittförsvaret, Schelin och Asllani på topp – men vänsterbacken var oväntad.

"EM" som i Elin Magnusson. 31-årig mittfältare från Kif Örebro, som varit uttagen i Pias trupp tidigare men inte har spelat en enda minut för landslaget.

Pia berättar att det är tänkt att ge henne chansen.

– Elin Magnusson har inte gjort sin debut ännu. Där har vi tankar kring att hon ska få spela.

Thunebro ”given”

Lappen har rubriken "anfall och långa utsparkar" och visar kanske inte startelvan mot Brasilien, utan troligare ett planerat tidigt byte. För vänsterbacken är vanligen vigd åt Sara Thunebro. Pia Sundhage litar så till Thunebro att hon inte planerar att ta ut någon annan vänsterback i sin EM-trupp.

– Vi har både Lina Nilsson och Jessica Samuelsson som är ytterbackar. De skulle kunna spela på vänsterkanten. Vi har valt att låta Thunebro spela så mycket som möjligt eftersom hon inte fick spela så mycket i Frankfurt och tycker att hon har tagit den chansen. Sedan kan man inte förbereda sig för allt, men vi förbereder oss för att hon kan göra en bra prestation i morgondagens match, säger Sundhage. 

ARTIKELN HANDLAR OM