Lämnar Blåvitt för Sunderland

En lämnar och en ansluter

GÖTEBORG. Här är en allsvensk jättebomb.

Sportbladet kan avslöja att David Moberg Karlsson, 19, lämnar IFK Göteborg – för spel i Premier League-klubben Sunderland.

Samtidigt presenterar Blåvitt Lasse Vibe, 26, i dag.

Det är en blixt från klar himmel i svensk fotboll. IFK Göteborgs jättetalang David Moberg Karlsson är enligt Sportbladets källor på plats i England och kommer i dag att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och sedan skriva på för Sunderland i Premier League. Klubbarna är redan överens.

19-åringen fick ingen speltid i måndagens match mot Djurgården, troligen för att inte riskera affären vid en eventuell skada, även om tränaren Mikael Stahre hänvisade till ”ljumskproblem”.

”Suttit i möte hela dagen”

Moberg Karlsson, som fått mycket speltid den här säsongen men som bara gjort två mål i allsvenskan, saknades också överraskande på Blåvitts träning i går. Sportchefen Håkan Mild hänvisade till ”privata skäl”.

Är han och träffar någon klubb?

– Inte vad jag vet, men jag hade inte sagt det till dig ändå, sa Håkan Mild med ett skratt i samband med träningen.

Klubbdirektören Martin Kurzwelly sent i går kväll:

– Det här var nyheter för mig också. Jag vet ingenting om det.

Borde inte du känna till om en av era spelare är på väg till Premier League?

– Jo, det kan man ju tycka kanske, men jag har suttit i möten hela dagen, säger Kurzwelly.

”Är jättevälkommen”

En spelare lämnar och en ny kommer in. Sportbladet har tidigare avslöjat att dansken Lasse Vibe, 26, från Sönderjyske är mycket nära en övergång till IFK Göteborg. Nu är det helt klart, enligt Sportbladets källor. Vibe kommer till Göteborg i dag och blir presenterad som Blåvitts nya spelare och dansken har skrivit på ett treårskontrakt med Blåvitt. Prislappen: cirka tre miljoner svenska kronor, inte den dubbla summan som danska medier uppgett.

– Jaså, kommer han då?? Han är jättevälkommen till klubben, men bollen ligger hos honom, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly.

Sportbladet har sökt David Moberg Karlsson och hans agent för en kommentar, dock utan att lyckas. En engelsk röstbrevlåda svarade när vi ringde spelarens svenska nummer.

Sportbladet var även i kontakt med Håkan Mild i går kväll. Han avböjde att kommentera.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN