Zlatan & Mellberg bakom klubbytet

FOTBOLL

EMir Bajrami helt klar för Panathinaikos

1 av 3 | Foto: Zlatan Ibrahimovic och Emir Bajrami i landslaget.

När Emir Bajramis karriär gått i stå vände han sig till en expert för att få råd.

Zlatan Ibrahimovic pekade åt Grekland.

– "Tveka inte om du får ett bra avtal av Panathinaikos" sa han… och nu är jag här! säger Bajrami.

Emir Bajrami har den gångna säsongen varit utlånad från Twente till Monaco. Han har tappat sin plats i landslaget och sökt en nystart på karriären.

Förra veckan skrev Sportbladet att 25-åringen var på väg till grekiska Panathinaikos. Nu är övergången klar. Bajrami har genomgått läkarundersökningen, skrivit på ett treårskontrakt och presenterats på klubbens hemsida.

”Jag är lycklig”

Den offensive mittfältaren är lättad.

– Jag är lycklig över att vara här. Allt har fått ett lyckligt slut, säger han och lägger till:

– Panathinaikos är en storklubb. Den är ett perfekt ställe att utveckla mitt spel på. Panathinaikos och jag har en sak gemensamt: vi behöver båda en nystart.

Bajrami berättar att Zlatan Ibrahimovic hade del i övergången. När mittfältaren var rådvill vände han sig till Zlatan för att få tips.

– Han var lagkamrat i Ajax med min nye tränare Yannis Anastasiou (som skrev på för Panathinaikos i maj) och de har bra kontakt i dag. När jag pratade med Zlatan rekommenderade han att jag skulle gå dit. "Tveka inte om du får ett bra avtal av Panathinaikos", sa han… och här är jag!

”Berättade om derbyna”

Bajrami säger sig också ha pratat med Olof Mellberg, som spenderade tre säsonger i lokalkonkurrenten Olympiakos. Mittbackens ord sporrade honom ännu mer.

– Mellberg har berättat hur stora derbyna mot Olympiakos är. Jag kan inte vänta på att få spela ett sånt, säger Bajrami.

ARTIKELN HANDLAR OM