Superettan

Dulee talar ut

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

”Jag har inte varit ärlig mot mig själv”

Dulee Johnson, 28, har ställt till med en rad skandaler under karriären och alltid skyllt ifrån sig.

Nu berättar han sanningen.

– Förut har jag ljugit för mig själv, som att jag inte hade problem, säger Dulee Johnson till Dalarnas Tidningar.

I dag blev det klart att Dulee Johnson återvänder till svensk fotboll, mittfältaren har skrivit på för två år med Brage. 28–åringen, som vunnit SM–titel och cupguld med AIK, ska genomgå rehabilitering under sin tid med superettanklubben.

Johnson, som har haft en problemfylld karriär, väljer nu att berätta sanningen.

– Förut har jag ljugit för mig själv, som att jag inte hade problem. Men jag har upptäckt att det har ställt till det i alla klubbar som jag har spelat i. Nu har jag bestämt mig att få den hjälp och betala den hjälp som IK Brage och jag har kommit överens om efter avtal, säger mittfältaren till Dalarnas Tidningar och fortsätter:

– Jag ska försöka förändra mitt liv och vara en bra människa. Jag är pappa med tre barn och jag ska försöka göra mitt bästa för IK Brage och mitt liv. Det finns ett liv efter fotbollen, därför är jag här.

”Har gömt en massa saker”

Enligt han själv är det alkoholen som är orsaken till alla skandaler. 28–åringen, som betalar för rehabiliteringen, har förlorat två syskon som dött på grund av att de har haft problem med alkoholen.

– Jag har gömt en massa saker. Jag har inte varit ärlig mot mig själv och alla andra runt omkring. Du kommer till en punkt i ditt liv där saker händer och till sist orkar du inte längre. Man måste lägga ner. Därför vill jag vara öppen – det är alkohol som har ställt till en massa problem, jag har förlorat två syskon, en bror och en syster och det räcker. Korten är uppe på bordet, säger han till Dalarnas Tidningar.

Brage har rätt att bryta kontraktet om Johnson inte följer behandlingsplanen.

Fått sparken från flera klubbar

Efter tiden i AIK har han tillhört Panaitolikos, De Graafschap och AmaZulu. Han har sparkats från samtliga klubbar.

Den sydafrikanska klubben sparkade Johnson för en och en halv månad sedan efter att ett blodprov visat att det fanns kokain i hans blod.

Den liberianska mittfältaren har dömts för sexköp, rattfylleri och olovlig körning. Han har varit misstänkt för våldtäkt, men friats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

IK Brage