Gav jumbon sin första poäng – på 70 dagar

FOTBOLL

Målvakten rånade Liverpool på segern

Reading hade aldrig tidigare hållit nollan mot Liverpool.

Den sviten bröts – tack vare målvakten Alex McCarthy.

– Han spelade fantastiskt bra, säger Liverpool-tränaren Brendan Rodgers.

Jumbon Reading hade radat upp hela åtta raka förluster inför dagens match mot Liverpool.

De kan tacka sin målvakt för att det inte blev en nionde raka.

Alex McCarthy, som tidigare under säsongen varit back up till Stuart Taylor, såg i princip på egen hand till att hålla gästerna borta från målprotokollet.

– En annan dag trillar bollarna in, men just den här dagen står han för den bästa målvaktsprestationen jag sett på väldigt länge, säger Brendan Rodgers.

Räddade 15 skott

Luis Suárez försökte flera gånger, Daniel Sturridge likaså – och i slutet av matchen fick lagkaptenen Steven Gerrard iväg ett sylvasst skott från favoritpositionen.

Problemet: McCarthy vägrade ge vika. 23-åringen räddade totalt 15 skott, varav fyra från Suárez.

– Vi skapar chanser nog för att vinna fler än en match. Vi är väldigt besvikna över att vi inte vinner, säger Rodgers.

– Jag kan inte kräva mer från spelarna, mer än att vi borde varit mer kliniska i avsluten. Jag är nöjd med kreativiteten och rörelsen i anfallsspelet, men den sista detaljen – att sätta bollarna i nätet – kostade oss segern.

Avhängt

Det var första gången någonsin som Reading höll nollan mot Liverpool och det ledde till den första poängen sedan den 2 februari, då man slog Sunderland med 2-1.

Reading hade dock behövt mer än en poäng: Laget ligger fortfarande hopplöst sist i Premier League när nu fem omgångar återstår. Sju poäng skiljer upp till säker mark där Sunderland just nu parkerar. De har dock en match mindre spelad.

För Liverpool är hoppet om en Europa-plats i det närmaste helt bortblåst. För samtidigt som laget kryssade mot jumbon, vände Arsenal ett 0-1-underläge till seger 3-1.

Det gör att Tottenham just nu är laget att jaga, och dit skiljer åtta poäng trots att "Spurs" har en match mindre spelad.

ARTIKELN HANDLAR OM