Bra lottning för damlandslaget

FOTBOLL

”Intressant att möta två brittiska lag”

Foto: Sverige möter bland annat Skottland i VM-kvalet.

Skottland med svenska förbundskaptenen Anna Signeul.

Det blev fotbollslandslagets och Pia Sundhages på förhand tuffaste motståndare i kvalet till fotbolls-VM 2015.

Först väntar EM-slutspel på hemmaplan. På tisdagen fick Pia Sundhage klarhet i vad som väntar därefter då kvallottningen till VM 2015 avgjordes. Sverige fanns med i seedningsgrupp 1 med bland andra Tyskland och Frankrike och kunde på förhand inte få några större hinder. Från andra gruppen slapp man också EM-klara nationer som Ryssland, Spanien och Finland. I stället drogs Skottland med svenska förbundskaptenen Anna Signeul. Dessutom får man nu möta Nordirland.

”Intressant att möta två brittiska lag”

– Resmässigt är det okej och det blir intressant att möta två brittiska lag. Personligen vet jag inte så mycket om lagen, men det är skönt att lottningen är avklarad så att vi vet vad som väntar efter EM, säger Sundhage till förbundets hemsida.

Risken att missa VM lär också vara minimal. Alla gruppsegrarna är direktkvalificerade. Dessutom får de fyra bästa tvåorna göra upp om ytterligare två platser.

VM äger sedan rum 6 juni–5 juli i Kanada. Spelplatser är Edmonton, Moncton, Montreal, Ottawa samt Vancouver som också kommer stå värd för finalen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM