Rooney: ”Jag blev stressad av håravfallet”

avKalle Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

United-stjärnan berättar i nya boken om lyckade behandlingen

Rooney.

Wayne Rooney genomförde en hårtransplantation.

Nu berättar han om den lyckade behandlingen – och pikarna från lagkamraterna.

– Trots kommentarerna i tidningsmagasinen och skämten från polarna tycker jag att det ser okej ut, säger Manchester United-stjärnan.

Det är i den nya självbiografin – som återges av Daily Mirror – som Wayne Rooney berättar om sin hårtransplantation.

– Vissa grabbar bryr sig inte om att de tappar hår. Men jag ska erkänna att jag stod framför spegeln på morgonen och tänkte: "Helvete, jag kommer att bli skallig och jag är bara en ung kille". Du vill inte tappa hår, särskilt inte innan du fyllt 30. Jag blev inte deppig, men det var lite stressande. Vem som helst som börjat tappa hår förstår vad jag menar. Det är inte kul.

Berättade för lagkamraterna

Wayne Rooney genomförde hårtransplantationen sommaren 2011. Han funderade hur han skulle lägga fram det för lagkamraterna.

– Efter en hel del research beslutade jag mig för att göra det. Innan säsongens sista samling 2010/11 bestämde jag mig även för att berätta för resten av laget. Jag visste att om jag åkte på semester med tunt hår och kom tillbaka och såg ut som Andy Carroll skulle de ”slakta mig”. Framför allt om det blev misslyckat, det är så fotbollsspelare är. Ingen går säker i en fotbollsklubb. Det går att skämta om allt. Nya skor? Slaktad. En dålig bild i tidningen? Slaktad. En ny reklamfilm i tv? Slaktad. Hårtransplantation? Slaktad.

– Så jag berättade det efter Blackpoolmatchen. Jag blev slaktad ändå. ”Ska du ha hästsvans?”, skrek någon.

Wayne Rooney, som fyller 27 år i oktober, är nöjd med resultatet.

– När jag var tillbaka på försäsongen kunde jag duscha, klä upp mig, och när jag tittade mig i spegeln, hade jag en hår på huvudet för första gången på år.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM