U-laget tog första segern på fem år

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Foto: huncoatunited.co.uk

De hade försökt i 100 matcher och släppt in 933 mål.

Men efter fem års väntan kom första vinsten för Huncoat Uniteds U15-lag.

– Vi må vara det sämsta laget i Storbritannien, men vi är det lyckligaste, säger tränaren Paul Chadwick till Lancashire Telegraph.

Säsongerna brukar innebära en lång svit av nederlag för Huncoat Uniteds U15-trupp.

Det tog fyra år för laget att få till ett oavgjort resultat och den pågående säsongen såg ut att bli precis som vanligt.

Fram till mötet med Brierfield Celtic hade Huncoat radat upp förluster och släppt in 104 mål. Men i matchen mot rivalklubben hände något ovanligt.

”Vi var chockade först”

Huncoats Reece Hunt och Leon Pascoe gjorde varsitt mål, samtidigt som målvakten Charles Lucas höll nollan. Det betydde att laget vann med 2-0 och tog första segern på fem år.

– Vi må vara det sämsta laget i Storbritannien, men vi är det lyckligaste. Det är enkelt att spela i ett lag som vinner hela tiden och spelarna är glada när de dyker upp varje vecka. För mig är det vad fotboll handlar om att göra. Men jag är nöjd att de slutligen kan säga att de har vunnit en fotbollsmatch, säger tränaren Paul Chadwick till Lancashire Telegraph.

Efter slutsignalen firade spelarna, föräldrarna och tränarna i mittcirkeln.

– Jag tror vi var chockade först. Alla killarna hoppade runt i mittcirkeln efter slutsignalen, jag hängde på och sen kom även föräldrarna. Vi var väldigt glada, men det var mer en känsla av lättnad efter första vinsten, säger Chadwick.

Var på väg att lämna jobbet

Huncoat hade försökt i 100 matcher och hade en målskillnad på 51-933. Senast Huncoat spelade oavgjort i en match var 2011.

Chadwick erkänner att han flera gånger tänkt på att lämna laget.

– Jag funderade på att packa ihop mina saker och dra eftersom det finns en gräns för hur mycket du kan förlora. Men killarna har kämpat vidare så jag fortsatte. Efter segern kom föräldrarna fram och gratulerade mig, men jag sa till dem att gratulera spelarna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM