PL-spelaren utspel: ”Jag är djupt sårad”

avJohan Renvall

FOTBOLL

Frustrerad efter att West Bromwich vägrat sälja

Foto: AP

Queens Park Rangers har jagat honom under januarifönstret men har fått sina bud nekade av West Bromwich.

Till sist fick Peter Odemwingie, 31, nog och lämnade in en transferbegäran som även den avslogs av West Brom. Då brast det.

– Jag är djupt sårad och på en del plan även kränkt över bristen på ömsesidig respekt, skrev han i ett uttalande på twitter.

Peter Odemwingie har kontrakt med West Bromwich fram till sommaren 2014. Men under hela januarifönstret har han varit jagad av Harry Redknapps QPR som jagar förstärkningar i kampen om nytt kontrakt. Jakten har dock inte varit framgångsrik då West Brom nekat alla bud och förklarat sig ointresserade av att sälja.

Till sist fick Odemwingie nog.

Han ville bort och lämnade därför in en transferbegäran till klubben som dock omedelbart avslog den. Då tappade anfallaren tålamodet.

– Jag är djupt sårad och på en del plan även kränkt över bristen på ömsesidig respekt ifrån West Bromwichs ledning, skrev han i en tweet som sedemera tagits bort.

”Jag är galen”

Han fortsatte sedan under gårdagen att uttrycka sin frustration på twitter i en rad meddelanden. 

”Jag kan förstå reaktionen från en del Albion-fans över min önskan att lämna klubben. Den riktiga anledningen? För att de en gång tvivlade på mitt engagemang. Kanintesläppadet.”

”Jag är galen haha, min rådgivare skickar sms och ber mig att inte twittra, det försvagar vår position. Det försvagar ingenting! När jag vill göra något, gör jag det.”

Kan få böta 700 000

Några som inte heller var speciellt imponerade över Odemwingies utspel var hans klubb West Bromwich. Enligt The Sun riskerar nu 31-åringen att bötfällas med 70 000 pund (drygt 700 000 kr), motsvarande två veckolöner, sedan han brutit mot klubbens regler och uttalat sig i en av klubben icke auktoriserad intervju.

ARTIKELN HANDLAR OM