”Vi hoppas, vi hoppas”

FOTBOLL

Cassanos mamma i tårar efter plötsliga sjukdomen

Antonio Cassano vårdas fortfarande på sjukhus efter lördagens kollaps.

Vid 11-tiden i dag fanns Milan-stjärnans närmast anhöriga på plats för att stötta honom.

– Vi hoppas, vi hoppas, sa Cassanos mamma till den samlade pressen utanför sjukhuset.

Milan hade slagit Roma med 3–2 och var på väg hem till Milano och Malpensa-flygplatsen när Antonio Cassano plötsligt började må illa.

Enligt uppgifter till Sportbladet skämtade 29-åringen med lagkamraterna Zlatan Ibrahimovic och Alberto Aquilani på flygplanet när han började må dåligt.

Cassano började svettas, fick suddig syn, hade svårt att tala och hålla balansen.

Anfallaren fördes först till Fate Bene Fratelli-sjukhuset i Milano, sedan vidare till det större sjukhuset Policlinico di Milano.

Svårt att tala

Milan misstänkte först att Cassano drabbats av ett blodtrycksfall, men lagets läkare Rodolfo Tavana ville ändå skicka spelaren till sjukhus.

Italienaren flyttades under söndagen från intensivvårdsavdelningen och ligger nu på den neurologiska avdelningen för vidare undersökningar och italiensk press beskriver ”en genuin oro” i Milan-lägret över stjärnans tillstånd.

– Pojken mår inte bra och vi undersöker det, säger Milans läkare Tavana till tidningen.

Även hjärtspecialister assisterar nu neurologerna, som jobbar med nervsjukdomar, i undersökningarna.

Sent på söndagen hade läkarna fortfarande inte kunnat ge Cassano en diagnos och anfallaren hölls kvar på sjukhuset över natten.
Obekräftade uppgifter gör dock gällande att 29-åringen kan tala normalt igen. Milan meddelar samtidigt att Cassano inte kommer att följa med laget till tisdagens Champions League-match mot Bate Borisov.

Uppgifter: Ingen stroke

Under måndagsförmiddagen fick Sportbladet ta del av uppgifter från Milano som talar om att Cassano ska må bättre och att symptomerna ska ha försvunnit.

Under natten har det ryktats om att Cassano ska ha drabbats av en stroke, men uppgifterna nu på förmiddagen pekar inte åt det hållet.

Vid 11-tiden anlände hans närmast anhöriga till sjukhuset, däribland hans fru Carolina Marcialis och mamma Giovanna Cassano.

– Vi hoppas, vi hoppas, sa Antonios mamma i tårar när hon mötte pressen utanför sjukhuset.

Antonio Cassano kommer att hållas kvar på sjukhuset ytterligare en dag för tester, och Milan-stjärnan själv har begärt att så lite uppgifter som möjligt om hans tillstånd ska komma ut.

Nere i Italien är uppståndelsen stor kring Cassanos plötsliga insjuknande och flera journalister som skulle följt Milan till bortamötet med Bate Borisov i Champions League i morgon stannar nu hemma i stället för att följa utvecklingen med anfallaren.

Eventuellt kommer sjukhuset att lämna ett officiellt uttalande senare under dagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A