Norling har ny roll i Assyriska – är manager

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag vet inte vad den här rollen kallas, men den passar Rikard Norling

Foto: Rikard Norling.

Assyriska har gjort om i organisationen.

Klubben har skapat en sportkommitté och Rikard Norling är numera manager.

– Det känns väldigt ovanligt för att vara i Sverige, säger Norling till Sportbladet.

Assyriska var länge inblandat i kampen om en plats till allsvenskan 2011. Men laget nådde inte hela vägen fram.

Till nästa säsong är klubben ute efter revansch och har gjort om organisationen för att nå allsvenskan.

Sportbladet kan nu avslöja att Rikard Norling har fått en ny roll i Assyriska. Han är numera manager.

– Jag vet inte vad den här rollen kallas, men det är en roll som passar Rikard Norling, och förhoppningsvis även hans kollegor, säger Norling till Sportbladet.

Vad innebär det för dig?

– Att man har direktkontakt med ordförande och styrelse. Det känns väldigt ovanligt för att vara i Sverige, och jag vet inte hur det fungerar i andra klubbar. Men jag upplever det som väldigt positivt.

– Man har ett helhetsansvar och man vet inom vilka ramar man ska hålla sig. Jag är med från första till sista andetaget. Men det är absolut inte en enmansshow.

Har fått spelarna de velat ha

Inför årets superettan-säsong har Assyriska gjort flera etablerade värvningar. Klubben har bland annat plockat in anfallaren Jones Kusi-Asare, målvakten Oscar Berglund och försvararen Jimmie Augustsson.

Och Norling avslöjar att det nya sättet att arbeta har gjort att klubben i stort sett har fått vad de varit ute efter.

– Det gäller att vara involverad i hela processen, så att inte en sportchef anställer en spelare som tränaren inte vill ha. Vi har varit bra på att identifiera spelare som har varit realistiska för oss att värva och vi har nästan haft en hundraprocentig träffbild.

Tajt samarbete

För att nå bästa möjliga resultat har klubben skapat en sportkommitté bestående av styrelsemedlem Ilhan Sharro, ordföranden Nail Yoken, klubbchefen Aydin Aho och Rikard Norling.

– Vi har hittat våra roller, det handlar om ett givande och ett tagande. Det är ett bra arbetssätt där vi känner att vi har accept för det utrymme vi vill ha, utan att trampa varandra på tårna.

– Vår ordförande har bara missat en handfull träningar under min tid här, det är unikt i Sverige. Det är unikt att ha en ordförande som är så kunnig när det gäller verksamheten.

Ska upp i allsvenskan

Målet inför 2011 är solklart.

– Det är ingen hemlighet att vi ska försöka gå upp till allsvenskan, säger Norling.

Planerar du att förlänga med Assyriska?

– Jag jobbar nu som om jag ska jobba i klubben under en lång tid, men samtidigt är jag medveten om branschens regler. Vi får se hur morgondagen ser ut med allt vad det innebär.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM